Boefen in ’t Baskenland: what I ate in Bilbao

Vriendin G zat de afgelopen 4 maanden in Bilbao en ik bezocht haar twee keer. Ik hoor het u al denken: Bilbao, wat valt daar nu te zien? Vanalles! En overal is er lekker eten. In deze blogpost: mijn vier lievelingsadresjes in de grootste stad van ’t Baskenland

Favoriete eetadresjes in Bilbao

Las Cepas

When in Bilbao… eat Pintxos – dé lokale specialiteit. Pintxos zijn een soort van hapjes die met een tandenstoker bij elkaar worden gehouden. U vindt ze in zowat alle barretjes of in de mercado. Wij gingen naar Las Cepas, een gezellig restaurant waar u pintxos kan eten maar ook gewoon à la carte kan bestellen. De pintxos zijn hier top en de desserts to die for!

IMG_1928 1
Pintxos bij Las Cepas
IMG_1931 1
Dessertjes 🙂

Sua San

In Sua San kan u ontbijten, brunchen (op zaterdag en zondag) en lunchen. Maar het is ook de perfecte stop voor een tussendoortje of aperitief. Wij gingen er twee keer langs en bestelden een portie nachos, een hartige pannenkoek en een heerlijke brunch. Of u nu vegetariër of vegan bent of toch wel van vlees houdt, iedereen vindt hier zijn gading!

IMG_3801 1
De nachos van Sua San!

IMG_3875 1
Jammie brunch!

Misska

Vliegen de tapas, pintxos en de gedroogde jamón u om de oren? Mag het wat minder Spaans? Ga dan zeker naar Misska voor heerlijke poké bowls! Ook op de kaart: lekkere gestoomde, gevulde buns en andere Aziatische specialiteiten. En goed nieuws voor vegans en veggies: er zijn ook vlees- en visloze opties!

lojv9059.jpg
Steamed bun en poké bowl

Baobab

Baobab is een leuk barretje waar u naartoe kan voor een lekkere lunch. Ze hebben hier een uitgebreid assortiment aan thee en huisgemaakte sapjes. Ook de taartjes zijn er heel lekker. Dé perfecte plaats om even te bekomen terwijl u de stad aan het verkennen bent!

IMG_1980 1
Carrot cake for president! (En brownie for vice president)

Smakelijk!

/Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: