Guys gift guide: geef hem niet wéér een paar sokken

Kerstmis, stressmis! Zeker tijdens de zoektocht naar kerstpakjes voor mannen baadt Flaubert in angst- en twijfelzweet. Met flink wat gebrainstorm, inlevingsvermogen en interviews met broeders, vaders, lieven en gay best friends eindigde Flaubert dit jaar met een coole shortlist van cadeau-ideeën voor de mannen in uw leven.

1/ Uurtje cultuurtje

Van tickets voor het optreden van hun favoriete band tot een combi-ticket voor dat ene festival… al meermaals vonden vader- en broederlief deze (dure!) stukken papier onder de boom. Leuk, maar na een paar jaar niet meer zo origineel. We dachten diep na over verrassendere alternatieven en eindigde uiteindelijk bij iets heel klassieks: musea! Maar ziet u ùw papa al rondlopen in den Bozar? Wij de onze niet… Hieronder een lijst van culturele bestemmingen die manvolk mogelijks wél interesseert:

IMG_7673

Onze excuses voor het schaamteloze gendergestereotypeer. Natùùrlijk interesseren sommige mannen zich wél in schone kunst en mode. En er zijn evengoed madammen die houden van treinen, fietsen en speciaalbier. ;- )

2/ Boys will be boys, booze will be booze

Geen zin om een doodgewoon flesje wijn of weer het eeuwenoude bierpakket te schenken? Wij doken eens in de drankkast en gingen op zoek naar originele drinkbare cadeautjes:

 • Volgens ’t Internet is The Sidecar dé nieuwe dude-cocktail bij uitstek. Doe uw man daarom een paar flessen cognac, cointreau en wat citroenen cadeau!
 • Of, ga voor een abonnement op Our Daily Bottle en ontdek elke maand twee nieuwe duurzame wereldwijnen.
 • No booze for you? Schenk een selectie hippe limonades, een mocktail-kookboek of een shaker!

IMG_7674

Toen Flaubertientje Amber tenslotte aan haar broer vroeg welke drank hij wel eens onder de kerstboom zou willen vinden, zei hij (zonder aarzelen): “glitterwodka“. Dat kan. Dat mag!

3/ Of mice and men

Een boek is sowieso een fijn kerstcadeautje. Maar ontfutselen wat iemand graag leest of boeken beoordelen die u zelf nog niet gelezen hebt is niet gemakkelijk.

IMG_7636

Dit jaar gaan we dus voor grappige, praktische non-fictie en salontafelboeken. Zo van die boeken die mooi zijn om naar te kijken, handig zijn om iets uit te leren of fijn zijn om gedachteloos door te bladeren.

IMG_7634.jpg

Flaubert’s favorieten:

 • Wat als? – Randall Munroe / Thing explainer – Randall Munroe
  Voor de nerd!
  Twee amusante boeken: eentje vol wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen en eentje die alle moeilijke dingen dezer wereld zo simpel mogelijk uitlegt.
 • The joy of leaving your shit all over the place – Jennifer McCartney
  Voor de sloddervos! (Of net voor de neat freak?)
  Ongelooflijk grappig boek over de deugden van rommel maken en spullen verzamelen. Een anti-opruimmanifesto!
 • Mancave – Bjørn Gabrielsen
  Voor de manly handy man.
  Een verzameling van man caves overal ter wereld. Van Japanse hutten, tuinhuizen en garages tot rommelschuren, vervallen Zweedse zomerhuisjes en zolders. Inspirerend!
 • Wall and Piece – Banksy
  Voor de artsy man.
  Engelse graffiti-artiest Banksy bundelt z’n beste werk. Een leuk boek om door te bladeren op een luie zondag.

IMG_7635.jpg

4/ De kleren maken de man

De laatste jaren verschijnen er steeds meer online outfitservices op ’t wereldwijde web. Het concept: u beantwoordt een hele reeks vragen over uw smaak, postuur en persoonlijkheid zodat een styliste u kan helpen bij het uitkiezen van nieuwe kleren. Allemaal zonder uw zetel te verlaten! Daarna wordt er een doos vol kleren aan uw deur geleverd. Wat u mooi vindt gaat in de kleerkast, wat u lelijk vindt of wat niet past gaat terug in de doos en op de post. Ideaal voor de man die niet houdt van winkelen maar wél mooie kleren wil dragen.

Een tijdje geleden gaf Flaubertientje Chiara haar vriend een waardebon van Suitcase cadeau en sindsdien vertrouwt hij een paar keer per jaar op online stylistes van Suitcase om zijn kleerkast up te daten. Een paar voorbeeldjes uit de laatste levering (mét Pimmetje de poes als side model)

IMG_7665

Naast Suitcase zijn er nog een heleboel gelijkaardige services. De meeste zijn zelfs exclusief voor mannen.

5/ The way to a man’s heart is through his stomach

Met de feestdagen wordt er nogal wat afgeboeft. Eetbare pakjes horen dus òòk thuis onder de kerstboom. Een paar ideeën:

Fancy daily favourites

Denk eens aan wat de man waarvoor u een cadeautje tracht te kopen dagelijks eet. Het lief van Flaubertientje Chiara, bijvoorbeeld, kent pas mentale rust als er 2 potten speculaaspasta voorradig zijn. Zakken chips verdwijnen ook steeds op verdacht snelle wijze.

Een leuk én persoonlijk kerstcadeau gebaseerd op deze feiten: een mooi potje speculaaspasta (bijvoorbeeld van Jules Destrooper) en enkele zakken fancy chips met gekke smaken. Onlangs gespot in de lokale Delhaize: Kettle chips die naar eend met pruimensaus smaken. Speciaal. :- )

What’s cookin’?

Flaubertientje Amber’s broer en papa zijn topchefs in de keuken. Wanneer ze achter het fornuis staan te zweten hoort ze hen geregeld mopperen: “Verdomme, waar is het paprikapoeder?!” De frustratie van elke kok: de kruiden zijn op. Of nog erger: hier moeten kruiden in waar ik nog nooit van gehoord heb. Om een lang verhaal kort te maken: vul deze kerst het specerijenrek van de kokkerellende mannen in uw leven eens aan. Niets zal hen gelukkiger maken, promise.

img_4168

Op wereldreis!

Een favoriet sinds jaar en dag – en altijd een groot succes: food from all over the world! In de kerstperiode gaat Flaubert altijd eens langs in Aziatische of Afrikaanse supermarkten om daar een voorraad ongewone snacks in te slaan. Van instant noodles, loempiasaus en Chinees bier tot gedroogd fruit, thee en exotische snoepjes.

Diepvriespakjes

Voor de minder kookgrage mannen, a gift that keeps on giving: de goedgevulde vriezer. Stop een aantal vakken van uw vriezer gewoon vol met zijn favoriete crappy food. Prop pizza, partysnacks, loempia’s, scampi fritti, kaaskrokketten, … kortom het volledige Mora-gamma in uw diepvries. Oh ja, vergeet de ijscrème niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: