Things to do when you’re feeling a little moo

’t Is herfst, ’t is donker, het regent, u hebt het koud, u bent grumpy. Eigenlijk is er niets om ongelukkig over te zijn, maar een algehele malaise overschaduwt tijdelijk uw bestaan. Dan zijn er twee dingen die u kan doen: in uw bed kruipen en wenen OF deze blogpost lezen. Een post over kleine dingen doen die u gegarandeerd minder ongelukkig maken.

We hebben allemaal wel eens een slechte dag: we zijn bezorgd, moe, een beetje sip. Terwijl er misschien geen zorgelijke, vermoeiende of tragische dingen aan de hand zijn. Een dipje hebben is okee, maar Flaubert vindt dat het leven te kort is om lang bij de pakken te blijven zitten. In deze blogpost: things to do when you’re feeling a little moo. Allemaal dingen die geen weinig tijd, moeite en geld kosten.

1/ Eet!

Misschien bent u niet ongelukkig, misschien hebt u gewoon honger!

Voedsel kan het humeur enorm beïnvloeden. Bij sipheid: eet iets simpels, warms en voedzaams. Uw lijf is vast blij met de voedingsstoffen en de energie die het krijgt. Bovendien is warm eten op één of andere manier heel troostend. Flaubert’s favourite: een kopje soep met een boterhammetje of een mäiswafel. ’t Is lekker warm, vol groenten en ’t is geen te zware maaltijd – dus u voelt zich na het eten niet te sloom.

IMG_7345

Desperate times call for desperate measures: een gigantisch stuk chocola werkt ook altijd, natuurlijk. Deze van King Monty is veganistisch en smaakt naar the real deal… HOERA!

IMG_7349

2/ There’s a tea for that

Release your inner hippie en drink eens een tasje (kruiden)thee. Mijn lief de apotheker heeft me verzekerd dat kruidenthees en -supplementen helemaal geen hocus pocus zijn. Science! Ook échte thee (geen kruideninfusie, dus) werkt prima.

Flaubert’s lievelingstheetjes:

IMG_7348

3/ Take a walk

De overgrootmoeders van onze overgrootmoeders wisten het al: gewoon naar buiten gaan en frisse lucht opsnuiven doet wonderen. Of u nu op kantoor zit of in uw zetel hangt: er is altijd tijd om een minuutje naar buiten te gaan. Niet alleen buitenlucht inademen doet deugd, maar ook aandacht schenken aan de dingen die buiten gebeuren kan heel leuk zijn.

IMG_6748

Instant happiness, zo’n kwispelende koe! No more feeling moo!

4/ Alors on danse

Muziek opzetten en rondhuppelen (ik dùrf het geen dansen noemen): het is vreselijk onnozel maar het wérkt! Doe uw gordijnen dicht en steek oortjes in als niemand het mag zien of horen.

Lievelingsrondhuppelmuziek van het moment:

  • Siriusmo – raar, Duits, elektronisch
  • Todd Terje – vrolijk, Noors, disco-achtig
  • RJD2 – jazzy and groovy from Ohio

 

5/ I read it in a book somewhere

Sommigen willen hun hoofd uitschakelen en verdwalen in fictie. Anderen hebben nood aan écht grappig leesvoer als ze een slechte dag hebben.

Flaubert’s lievelingsboek om alles een beetje te relativeren: The Things You can See only when You Slow Down door Haemin Sunim. Een boek vol simpel advies van een boeddhistische monnik. Niet alleen voor wie triest is, maar ook voor de bozen, teleurgestelden, ontmoedigden en gestresseerden dezer wereld. Hoewel het een mindfulnessboek is, is het niet te zweverig. En ’t staat vol leuke tekeningetjes.

IMG_7356

Nood aan meer blijmaakboeken? In onze blogpost Five funny books for shitty days hebben we er nog een paar opgelijst.

6/ Release your inner bomma

Als u last hebt van een herfstdipje, is dit hét moment om de breinaalden boven te halen! Breien is een beetje zoals mediteren: repetitieve rustige bewegingen zorgen voor rust in uw hoofd. En wie een beetje doorwerkt heeft tegen de winter een piece unique om te dragen.

IMG_7518

Twee linkerpootjes en nog niet zo breikundig? Vraag advies aan de bomma, de mama, het wijze Internet of begin een breiclubje met vriend(inn)en. ’t Is echt niet moeilijk.

7/ Work it

Toegegeven, met dit weer hebben ook wij geen zin om naar de sportschool te fietsen of onze loopschoenen aan te trekken. Daarom zijn korte in-house workouts ideaal om met een dipje te breken. Met een yogamat (en YouTube) komt u al heel ver.

Altijd al abs zoals de Kardashians gewild? Gewoon Googlen die handel! Zijn sit-ups en squats niets voor u? Haal dan uw springtouw of hoolahoop van onder het stof en herbeleef uw kindertijd! Liever iets rustigs? Een beetje yogaën en stretchen helpt ook.

IMG_7517

Don’t worry, be happy!

/Chiara & Amber

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: