Iets nieuws in Aalst: Oathentique

In het oudste cafeetje van Aalst is er vanaf heden is iets leuks te vinden: haverbar Oathentique. In een jaren stillekes-setting serveren moeder en zoon heerlijk simpel eten. Een restaurantje voor iedereen – òòk voor wie veggie of vegan wil eten. Flaubert ging eens op prospectie!

Sinds een paar weken is er terug leven in stokoud cafeetje In den Biekorf: onlangs opende haverbar Oathentique de deuren. In Oathentique is zowat alles geïnspireerd op deze glutenarme graansoort: er is haverbier, havermelk, haverwraps, granola van havervlokken, haverbrood, haverkoekjes bij de koffie – ze hebben zelfs vodka met haver (vOATka, deuh ; -)). Flaubert testte er het ontbijt en zoals gewoonlijk ook de algemene veggie- en vegan friendliness (iets wat in het eerder carnivore Aalst niet zo vanzelfsprekend is).

Goeiemorgen!

Kukelelu! Op een grijze zaterdagochtend schoof Flaubertientje Chiara haar pootjes onder een oude tafel bij Oathentique.

Er staat één ontbijtje op de kaart, en ’t is dan nog wel helemaal veggie: yoghurt met speculaasgranola, haverbrood met een stukje brie, een gebakken eitje en een banaan met chocoladesaus. Héél lekker, overduidelijk met liefde gemaakt en voor een mini-prijsje. Als er onder de granola haver-soyayoghurt had gezeten in plaats van natuuryoghurt, was het éxtra cool geweest. Maar geen nood, de havervibe was vollenbak aanwezig!

IMG_7464

Plantaardige melkjes

Bij het ontbijt hoort uiteraard een kopje koffie. Een cappuccino, bijvoorbeeld! Voor wie plantaardig eet of lactose-intolerant is, is er goed nieuws: alle dranken bij Oathentique worden bereid met havermelk. Cappuccino, koffie verkeerd, chocomelk, … Met een mini-haverkoekje erbij. Héél schattig.

IMG_7463

Veggie en vegan lunch

In Aalst zijn de vegan friendly plaatsen nogal dun gezaaid. Eigenlijk ken ik alleen In De Maeltydt. En bij Philimonius en Zero53 kan u koffie met plantaardige melk krijgen (en bij Oathentique natuurlijk ook), maar verder: njet!

Oathentique heeft één vegan lunchoptie (hoera!): het haverwrapje met tomatentapenade. Vegetarische lunch op de kaart en op ’t suggestiebord: 1) pompoensoep met haverbrood (zonder tarwe) en geitenkaas en 2) haverballetjes in chakalakasaus met daslookpuree.

Oathentique is gezellig, simpel en iedereen is er welkom – ook wie minder tarwe, vlees of zuivel wil eten. Een echte meerwaarde op een onverwachte plaats, in een klein straatje rond de Sint Martinuskerk.

/Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: