Vegan #9000: Barbiet

Barbiet is een gezellig ontbijt-, taart- en lunchplekje in Gent. Het staat al zò lang op mijn vegan friendly resto wishlist, dat ik op een zonnige vrijdag samen met vriendin Jante speciaal richting de Baudelostraat trok. Was ’t lekker? Was ’t de moeite? U leest het in deze post!

Ik durf al eens overdrijven, dus ik weet niet of u mij nog serieus neemt als ik weer eens zeg: de lunch bij Barbiet was één van de lekkerste (veganistische) dingen die ik òòit al gegeten heb!

Eerlijk, als er ergens hummus en avocado toast op het menu staat is het voor mij al in de sacoche. Maar! Gezien er die week ook pulled jackfruit taco’s waren moest ik mijn lievelingetjes hummus en avocado even links laten liggen. Ik ben héél blij dat ik dat gedaan heb.

IMG_E7403

Het fruitje dat een varkje wou zijn

Jackfruit is tegenwoordig een bijzonder populaire vleesvervanger. (Bron: mijn instagramfeed. Straf bewijsstuk, ik weet het.) Met de juiste marinade zou dit zoete, exotische stuk fruit naar barbecue pulled pork moeten smaken. Fruit dat vlees wil zijn: klinkt intrigerend, maar klinkt vooral als complete flauwekul. Maar ’t is geen flauwekul, jongens. ’t Is voor echt.

Dus, lunch…

In Londen at ik voor het eerst een pulled jackfruit burrito en daar was ik al aangenaam verrast. De taco’s bij Barbiet vond ik zowaar nòg lekkerder. Met sla, rodekool, mango, guacamole en heerlijk zoutige, hartige jackfruit in een zachte tacoBarbiet wisselt vaak van menu, maar dìt gerecht zouden ze permanent op de kaart moeten zetten. Op de muur moeten laten schilderen. Op hun voorhoofd moeten laten tatoeëren.

Om dit alles door te spoelen bestelden we een glaasje huisgemaakte tijmlimonade en een tonic met kurkuma en gember. De tijmlimonade was heerlijk zuur en de tonic was héél pittig! Goed tegen namiddagdipjes, maar niet voor sissi’s.

En ook een dessertje

De tacootjes waren klein. Gelukkig maar, want zo was er nog plaats voor taart en koffie. In de taarttoog die dag: veganistische kaastaart met matcha, chocoladetaart (ook vegan), kaneelbollen (ook vegan!!! WAT!) en een appelcake. Jante ging voor de chocoladetaart, ik koos de kaneelbol. In de praktijk hebben we uiterààrd elk de helft van elkaars dessert opgegeten. Drankjes: kamillethee (vol bloemetjes!) en een cappuccino met havermelk.

IMG_7432

Wie op zoek is naar een gezellig, down-to-earth plekje om te lunchen en houdt van heerlijk veggie en vegan eten, moet echt eens bij Barbiet binnenspringen.

Doei!

/Chiara

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: