No more Nutella: vegan alternatieven voor zoete bokes

Veganistisch eten: ’t is goed voor de planeet, goed voor de beestjes en goed voor uw lijf. Een levenswijze vol groenten, fruit en granen. Allemaal zeer voorbeeldig en verstandig. MAAR SOMS WILT GE ECHT GEWOON NEN BOTERHAM MET CHOCO. Kan dat, als veganist? Jazeker!

Klassieke choco’s bevatten bijna allemaal melkvet, melkpoeder, weipoeder en/of lactose. Die dingen probeer ik niet meer te eten. Al wekenlang loop ik hoopvol door de supermarkten elk etiket van iedere pot choco te scannen. In den beginne was ik teleurgesteld, maar ik deed ook enkele verrassende ontdekkingen. In deze blogpost deel ik een paar favoriete choco-alternatieven uit mijn voorraadkast!

Boerinnekeschoco

Al even klassiek en even makkelijk te vinden als Nutella: Boerinnekeschoco! Per ongeluk veganistisch – wat een meevaller. Enkel de klassieke pure variant is veganistisch, andere soorten (zoals hazelnoot) bevatten wél melk.

IMG_7305

La Vida hazelnootpasta

Van alle vegan choco’s die ik al geprobeerd heb komt La Vida hazelnootpasta het dichtst in de buurt van Nutella. La Vida richt zich speciaal op veganisten en is naast lactosevrij ook glutenvrij. Voorts doen ze ook van bio en fairtrade en al. Pluspunt!

IMG_7307

De Rit Chocoreale chocopasta

Chocoreale is gewoon heel lekkere en betaalbare choco. Niets te fancy, it gets the job done. Ik heb er geen fotootje van, want ik heb de pot in no-time leeg gegeten. Oeps.

Schermafbeelding 2017-10-27 om 13.43.21

Speculoospasta

Ontdekking van het jaar: speculoospasta is veganistisch. Niet alleen de échte van Lotus, maar ook die van Boni en zelfs die van den Aldi.
Néé, speculoospasta is geen choco. Maar ’t is even vettig en zoet en troostend. Dus ik vind dat het telt, nem!

IMG_7312

Bio Today amandelpasta

Zoeter en notiger dan pindakaas: amandelpasta is de lekkerste aller notenpasta’s! Ook lekker met schijfjes banaan erop. Toegegeven, naar choco smaakt het in de verste verte niet, maar als ik goesting heb in een zoet boterhammetje haal ik deze almond butter van Bio Today heel vaak uit de kast. Zoet en romig, maar wel voedzaam!

IMG_7308

Rapunzel Hazelnootcrème

Eén van mijn favorieten in deze lijst der favorieten (kàn dat?): Rapunzel’s su-per-lekkere romige hazelnotige yumminess in een potje. En ’t is ook bio! Er zit geen cacao in, dus voor echte chocoholics is deze hazelnootpasta misschien geen waardige chocovervanger. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit een bijzonder duur potje “choco” van 6 euro was. En voor dat ge ’t weet is het leeg. U weze gewaarschuwd.

IMG_7311

Monki hazelnoot-rozijnenpasta

Nog eentje in de categorie ‘t-is-eigenlijk-niet-echt-choco-maar-‘t-is-wel-lekker: Monki’s hazelnoot-rozijnenpasta. Of in ’t Duits klinkt het nog veel majestueuzer: HASELNUSS ROSINENMUS. Notig en zoet, lekker op z’n eentje of met wat schijfjes banaan. Biologisch, betaalbaar en voedzaam.

IMG_7309

En, wat is uw favoriete choco? Zou u Nutella of andere choco ooit kunnen missen? Laat het ons weten, hieronder!

/Chiara

BewarenBewaren

Eén reactie op “No more Nutella: vegan alternatieven voor zoete bokes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: