Eating Out in London

Londen is zonder twijfel mijn favourite city in the world. Omwille van de sfeer die er hangt. Omwille van het preppy English dat men er spreekt. Omwille van de mix aan culturen die er samenkomen.

En wat doet een food addict wanneer ze voor de 3476ste keer in Londen is? Jawel, eten. Samen met Flaubertientje Chiara bezocht ik verschillende (veggie en vegan-friendly) eetadresjes, die we jullie niet willen onthouden!

Farm Girl Café

Farm Girl Café is pareltje op Portobello Road, Notting Hill’s bekendste straat. Hier vinden vegetariërs en veganisten gegarandeerd hun goesting – en bij uitbereiding iedereen die het niet erg vindt om eens vleesloos te eten.

IMG_7117
Coconut BLT

We gingen twéé keer langs bij Farm Girl en kozen voor een açai bowl, granola met kokosyoghurt, avocado toast en coconut BLT. Hemels. Ook de gebakjes en vegan donuts zijn een aanrader! Het gezellige interieur en ‘koerke’ maken de eetervaring alleen maar leuker.

IMG_7121
Avo toast

Farmacy

Bij Farmacy kan je terecht voor ontbijt, brunch, lunch en gezonde “shots” die in vaccinatiespuiten worden geserveerd.  Die-hard carnivoren blijven beter thuis, want klassiekers zoals de “Full English Breakfast” zijn hier volledig vleesloos. De rest van de kaart is ook vegetarisch, met veel veganistische opties. Getest en goedgekeurd: vegan chocolate chip waffles, avocado toast, veggie full English en chickpea pancakes met pompoen en geroosterde paprikasaus.

Verder heeft dit adresje ook een fantastisch interieur! Met de vele plantjes, bamboe-achtig behang en lichte kleuren waant u zich kilometers buiten de grootstad, in de natuur.

IMG_7183
Maca Latte

Woodlands

Woodlands is een vegetarisch Indisch restaurant, met veganistische opties. De specialiteit van het huis is de dosa, een gevulde pannenkoek. De zware dosa was behoorlijk okee, maar de curries en chutneys waren pas écht heerlijk.

Niet het meest gezellige restaurant om te gaan dineren, maar het eten was er werkelijk heerlijk! Met Indisch zit je altijd goed, toch?

Wagamama

Wagamama doet misschien een belletje rinkelen. Deze keten serveert namelijk ook haar befaamde noedelsoep, curries en teppanyaki in haar vestiging in Antwerpen. Normaal houden we niet zo van grootkeukenvoedsel, maar voor Wagamama maakten we met graagte een uitzondering. Het eten is er gewoon écht lekker. Perfect voor een snelle lunch of diner, want als de bestelling niet binnen het kwartier op tafel staat, is de maaltijd op kosten van Wagamama!

IMG_7187

 

Al Waha

Al Waha serveert de Libanese keuken op z’n best: lekker en veel. 🙂 Wij gingen voor de hummus, falafel, okra in tomatensaus, yoghurtsaus met komkommer en Manakeish Bizzaatar – en we zouden meteen terug willen voor al het andere lekkers! Flaubert koos vegetarische hapjes, maar vlees en vis wordt er met evenveel liefde geserveerd.

IMG_7171IMG_7173

Pret-a-manger

Gekend door iedereen die ooit de Britse hoofdstad bezocht! Op elke hoek van de straat is er een “Pret“. Denk Panos meets Exki, maar dan béter.

Pret zet in op verse driehoekige bokes, broodjes, slaatjes, wraps, gebak en zelfs opwarmmaaltijden.

Wij houden van Pret omdat:

  • ze voor ieder wat wils hebben (vlees, vis, veggie, vegan)
  • ze, ondanks dat ze een keten zijn, versheid en liefdadigheid hoog in het vaandel dragen: alles wat niet verkocht raakt wordt na sluitingstijd aan liefdadigheidsinstellingen geschonken.
  • ze milieubewust zijn: bij meeneem-eten is een beetje verpakking onvermijdelijk, maar alles is biologisch afbreekbaar
  • het eten echt héél lekker, inventief, multiculti en voedzaam.

IMG_7167

Paxton’s Head

Paxton’s Head is een traditionele Britse pub, zoals er in Londen duizenden zijn. Ook al klinkt het misschien niet aangenaam om in een kroeg te dineren, toch is het zeker de moeite waard! Het eten is er vaak uitstekend én er zijn vegetarische opties. Bij Paxton proefden we van de vegetarische “fish” and chips (met halloumi) en mushy peas, maar ook de klassieke bacon hamburgers werden gesmaakt. De luidruchtige Britten aan de toog en gigantische glazen lauwe cider moet je er maar bijnemen ;-).

IMG_7162
Halloumi & Chips!

/ Amber

Eén reactie op “Eating Out in London”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: