What I ate in Hamburg: breakfast / brunch / lunch

Velen keken mij fronsend aan toen ik aankondigde dat ik op citytrip ging naar Hamburg. “Allez jong, wat is er dààr nu te zien?” Een goede vraag waarop ik geen antwoord had, behalve dan het excuus dat de vliegtuigtickets naar Hamburg toevallig goedkoop waren.

Deze reis overtrof dan ook alle verwachtingen! Hamburg bleek zo’n leuke stad te zijn, dat ik er meteen weer zou naartoe gaan. Hippe wijken, leuke winkels en verschillende sferen die door elkaar lopen. Het ene moment wandelt u tussen de hoogbouw in het businessgedeelte van de stad, om even later verloren te lopen in een residentiële wijk vol kastanjebomen. En dan is er nog de haven die als een rode draad door de stad loopt.

Maar de vraag die bij thuiskomst op ieders lippen brandde, was natuurlijk: wa hebt ge daar allemaal gegeten? Bless their hungry hearts.

Ontbijt / lunch / brunch

Café MAY

Centraal in de hippe wijk St. Pauli ligt Café MAY, een supergezellig eethuisje ingericht met  meubels die uit de living van uw oma lijken te komen. Voor een belachelijk lage prijs (minder dan 6 euro), schuift u eindeloos aan aan het ontbijtbuffet, er zijn koffiekoeken, brood, kaas, fruit, charcuterie, yoghurt, … alles dus, eigenlijk. Ideaal voor wie net van het vliegtuig strompelt.

Café MAY
Hein-Hoyer-Str. 14
20359 Hamburg

IMG_1618

Café Klatsch

Bij Café Klatsch lijkt het, net zoals bij Café MAY, alsof u binnenstapt bij uw oma. Hier stelt

u volledig zelf uw ontbijt samen: gewoon aanvinken op een lijstje waar u goesting in hebt! Wij gingen voor de fruitsla. En de avocado. En het eitje. Mmmh, honger.

Café Klatsch
Glashüttenstraße 17
20357 Hamburg

 Hallo Kleines!

Bij Hallo Kleines! komt iedereen aan zijn trekken: voor de hipsters is er avocadotoast op donker brood (Schwarzbrot) en de minder avontuurlijken onder ons kunnen bijvoorbeeld een klassiek roereitje bestellen. Spring hier ook zeker binnen voor iets zoets!  Wij sloten ons ontbijt af met een scone – moet kunnen, toch?

Ontbijtweetje: Hamburgers interpreteren het concept ontbijt heel breed. Op de meeste plaatsen kan u tot 14u van het ontbijt genieten. YES!

Hallo Kleines!
Weidenallee 61
20357 Hamburg

IMG_1661
Broodje en scones bij Hallo Kleines!

/Amber

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: