July favourites

Een nieuwe maand, een nieuw moment om allerlei leuke dingen in ’t leven te appreciëren! In juli ontdekte Flaubert vooral het geheim voor een zacht velletje, een blij buikje en een mooi huisje. En chilled-out loopmuziekjes!

1/ Beauty: Kiehl’s Calendula collection

IMG_6074

Een onverwachte favourite, want deze kleine flesjes uit het Kiehl’s calendula-gamma zaten gratis bij een bestelling die bestond uit een heleboel andere emergency skin savers. (De zomermaanden brachten pukkelige episodes met zich mee – drama oh drama. In een verwoede poging om de onzuiverheden te bestrijden droogde ik mijn huid veel te veel uit. Pukkels én schilfers, da’s niet de meest sexy combinatie.)

Het calendulamasker bracht verzachting voor mijn boze velletje. De toner was fris (en er zaten calendulabloemblaadjes in, LIEF!). De facewash maakte mijn gezichtje proper op een grondige maar zachte manier. ’t Is een klein mirakel! Hoera voor calendula! Salut pukkels!

2/ Food

Billy’s Farm kokoscitroenkoekjes

IMG_6076

Een heerlijk zomerse combinatie: citroen en kokosnoot! Verenigd in een knapperig zanderig koekje – beter wordt het niet. Deze maand waren deze vegan koekjes van Billy’s Farm mijn favoriete (okee, verplichte) aanvulling bij een kopje koffie of thee. A koekske a day keeps the doctor away. Of wat was het ook alweer?

IMG_5773

Abbot Kinney’s Coco Start

Granola + fruit + plantaardige yoghurt is al maanden mijn standaardontbijtje. Na langer dan een jaar quasi  lactoseloos leven denkt een mens dat ie alle yoghurtalternatieven al geproefd heeft en er al een favorietje heeft uitgekozen… IK WAS FOUT!

Coco Start van Abbot Kinney’s is de allerlekkerste plant-based yoghurt die ik in mijn jonge leven al geproefd heb. Zo romig, zo fris – I have no words. Abbot Kinney’s kokosyoghurt is gefermenteerd overigens – essentieel voor een blij buikje en de euh… vooruitgang van de achteruitgang. Er is ook een Almond Start die ik graag eens wil proeven… KWIJL!

IKEA’s pepparkakor

IMG_6077

Op een druilerige julidag strandde ik per ongeluk in de IKEA. In de foodshop ontdekte ik een heleboel accidentally vegan lekkers: havermoutkoekjes, confituur, snoepjes, de groentenballetjes die als veggie aangeprezen worden zijn òòk veganistisch… en deze héérlijke gemberkoekjes ook!

Voornamelijk plantaardig proberen leven vind ik tot nu toe makkelijk, maar als de goesting in een koekje toeslaat heb ik niet altijd tijd / zin / ingrediënten om aan het bakken te slaan. Altijd erg blij, dus, om op een hongerig moment per ongeluk veganistisch lekkers tegen te komen! Kudos, IKEA.

3/ Home: DRIFT (Cimorné)

IMG_6075

Nieuwste familielid in mijn urban jungle: een prachtige monsteraplant! Deze komt uit Drift in Aalst, officieel het allerschattigste plantenwinkeltje van Oost-Vlaanderen. Drift neemt een hoekje in Cimorné – een loods waar de gekste combinatie van dingen leeft: een kapper, een croquebar, een fietsenwinkel en -makerij, een kledingwinkel én dus ook een plantenwinkeltje. Bij Drift vindt u lieve pannenkoekplantjes, hangplanten, cactussen, vetplanten, mos, … ronduit prachtig.

3/ Muziek: Spotify premium / Flaubert’s slow run playlist

Op een yolo-moment in juli heb ik besloten dat het leven mooier zou zijn met een Spotify premium abonnement. Dingen die ik grondig beu was: de irritante reclame, verplicht shufflen op mobile devices, soms lage geluidskwaliteit, onvindbare nummers. Ein-de-lijk kan ik nu kiezen naar welke liedjes ik luister op mijn telefoon tijdens het lopen.

Screenshot 2017-08-03 11.01.37

Flaubertientje Chiara maakte ter ere van deze heuglijke gebeurtenis een playlist met personal favourites voor tijdens het lopen: Flaubert’s Slow Run. Slow run, natuurlijk, want voor een fast run zijn we nog lang niet klaar. :’) De playlist is een verzameling van liedjes die perfect zijn voor een langzaam loopje in het avondzonlicht. Deep house, loungy, electronic jazzy, maar toch up tempo.

En, waar werd u gelukkig van in juli?

/Chiara

2 Reacties op “July favourites”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: