Flexy Flaubert: de leukste vegan friendly flexwerkplekken in Gent.

Stel u voor. ’t Is 1978. Ge zit van 9 to 5 weg te kwijnen in een bleekgrijs bureaukot. Ge kunt niet ontsnappen aan de slootwaterkoffie, de gerecycleerde aircolucht en het immer zoemende kopieermachien. Ge zijt diep ongelukkig.

Dàt scenario is anno 2017 gelukkig niet meer de norm. Als er maar wifi en koffie is, kan u eigenlijk overal werken! Hoewel ik zelf op een supercoole plek werk (de Krook! Wij hebben zitballen! En leuke collega’s! En de bib twee verdiepen lager!), ontsnap ik op inspiratieloze momenten graag eens naar een ander plekje.

Flaubertientje Chiara selecteerde voor u de leukste flexwerkplekken in Gent – in no particular order. Criteria: inspirerende ruimte, stevige wifi-verbinding, lieve barista’s ehen… veganistisch lekkers om te drinken en te eten. Voor dat – u ongetwijfeld niet onbekende – in-between-emails hongertje.

1/ O’yo (Brabantdam)

U denkt misschien aan platte pottekes yoghurt bij een naam als O’Yo, maar daar is niets van aan! Ze hebben er vegan ontbijtjes (chia pudding!), vegan taart (rode biet en chocola!), vegan lunch (salad bowls!) en heerlijke koffie en thee.

Hoewel er overal fijne plekjes zijn om te zitten, heeft O’Yo ook een co-working space met coole staantafels van Jaswig. Van teveel op uw gat zitten wordt u gezonder noch gelukkiger – dus soms eens rechtopstaand werken is een prima idee. Met een romige soy chai latte in de hand gaat dat nog zo goed.

IMG_5858
Bagel met hummus en coco chai latte

Werken bij O’Yo was leuk omwille van:

 • het inspirerende, lichte en frisse interieur (toen ik er was stonden er overal Bloomon-boeketjes – er was pas een workshop afgelopen)
 • de super vegan friendliness
 • prima wifi
 • lieve uitbaatster Phaedra die superenthousiast over eten en coworking babbelt
IMG_5876
Green Goddess salad bowl en kurkumalimonade

2/ Barista (Hippoliet Lippensplein)

Barista, da’s heerlijke jazzy muziek (maar soms ook een beetje Radiohead), lekkere drankjes en lichte, inspirerende werkplekken voor ’t raam. Er is iets met daglicht dat mijn brein beter doet functioneren… human photosynthesis!

IMG_6082

Terwijl u aan fotosynthese zit te doen – euhm, vlijtig zit te werken, bedoel ik – kan u sippen en knabbelen van biologische drankjes, soepjes, taartjes, broodjes, … Alle drankjes zijn te verkrijgen met sojamelk. De meeste gebakjes zijn niet vegan, maar er zijn wel steeds enkele (raw) vegan koeken en repen in voorraad. Bij Barista kan u ook lunchen – véél vegetarische broodjes en één vegan broodje: de “Provence” met paprikatapenade en groenten.

IMG_5861
Heerlijke verse gemberthee en een not-so-vegan Chokotoff. Oeps.

Flexwerken bij Barista is leuk omdat:

 • de zonovergoten plekken bij het raam heel inspirerend zijn (voor wie van extra zuurstof houdt is er ook een terras!)
 • er soja-varianten van alle drankjes zijn
 • de muziek er heel rustgevend is
 • de wifi er superschnell is

3/ Full Circle Coffee (Zuidstationstraat)

Hét flexwerkwalhalla voor de plantaardige kantoorontvluchter: Full Circle Coffee! Hier is àlles veganistisch – koffietjes, theetjes, kombucha, taart, donuts, koffiekoeken, boterhammekes. Joepie, hoera!

Aan een tafeltje, op het zonnige terras of in een retro zetel aan ’t raam: plaatsen genoeg om met de laptop op schoot in uw uitpuilende mailbox te duiken. Geen nood, de relaxte barista Yf is al onderweg met uw bakkie troost of uw oatmilk flat white.

IMG_6084
Carrot cake van Vegamuze en een chai latte.

Flexwerken in de Full Circle Coffee is leuk, want:

 • àlles is plantaardig. Super vegan friendly trofee.
 • hier hebben ze de romigste chai latte van Gent
 • de wifi-verbinding is de max
 • Yf heeft een hele coole baard (en maakt de allerlekkerste drankjes en de allerbeste koffie)
IMG_6085
Citroengemberlimonade!

4/ Koffiebar Or (Walpoortstraat)

In dit lijstje van flexwerkplekken is Or de allerdrukste: er zit altijd heel veel volk en er is altijd veel gezoem, gewriemel en gewemel. Persoonlijk kan ik wel tegen een beetje leven in de brouwerij rond mij tijdens het werken. Ik vind het inspirerend! Maar wie van rust en kalmte houdt, heeft het hier vast niet naar z’n zin. En die mist dan  spijtig genoeg ook spectaculaire koffie en lekkere vegan gebakjes van Chez Mariette.

IMG_6080

Flexwerken bij Or is tof omwille van

 • de immer gezellige drukte
 • de leuke, lichte zitplaatsen aan het raam
 • de goeie straffe koffie
 • het veganistische gebakjesaanbod
 • stabiele wifi
Koffiebar_Or_Krook
Soy latte, koffie, lavendelcake met rozemarijn, vegan kanelbulle

Flex ze!

/Chiara

Alle plaatsjes op de kaart:

Alle vegan friendly flexwerkplekken op een place.guru kaart

Eén reactie op “Flexy Flaubert: de leukste vegan friendly flexwerkplekken in Gent.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: