Zomerfrustraties: de bikini

Hoera, eindelijk zomer! Denk: cocktails op terrasjes, spontane BBQs, dobberen in ’t zwembad en… bikini’s!

Mix & Match

Eén van mijn grootste zomerzorgen is, naast de bikini body, de bikini zelf. Bikini’s kopen is een hele opdracht, simpelweg omdat de meeste mij gewoon niet passen of niet flatteren. Als eigenares van een euhm… “weelderig balkon” kan ik niet gewoon binnenstappen in de H&M en met eender welke bikini naar huis stappen – die passen in geen honderd jaar. Ik mag al van geluk spreken als die miezerige stukjes stof de hélft van mijn borsten bedekken.

Wat ik nog het meeste haat is dat doorsnee kledingketens verwachten dat als u vanboven een small hebt, u uw onderlijf ook wel in een smalletje zal kunnen wurmen. Maar zo werkt dat dus niet! Gelukkig bestaan er tegenwoordig al mix and match collecties, waarbij topjes en broekjes gewoon apart te koop zijn. OEF.

Boobie support

Criterium nummer 1 tijdens het bikinizoeken: Ik voel me het comfortabelst in voorgevormde bovenstukken met een stevige sluiting. Strand- of zwembadnachtmerrie numéro uno: losschietende bikinistrikjes in het midden van een duik- of zwembeweging. Floep!

Met andere woorden, ik ben dus zeer kieskeurig. Daarom maakte ik een selectie van bikini’s bij Asos. Risky business, online zwemkledij kopen met zo’n eisen. LIVING ON THE EDGE YO!

Online bikiniselection!

In de boekskes is er al veel geschreven over body types: welke bikini het beste bij welk lichaamstype past. Maar ik vind het bepalen van mijn lichaamstype al een uitdaging op zich. Atletisch? Misschien. Zandloper? Zou kunnen, met enkele peerkenmerken. Of toch een appel? Ik ben vooral voorstander van het “passen-wat-ik-mooi-vind-en-daarna-pas-zien-of-het-me-staat” principe. Vertaald in online shopping language: alles wat er leuk uitziet in uw cart gooien, thuis alles passen en 80% terugsturen. Hoera!

Bikini hits

De eerste bikini die ik selecteerde bij Asos was er eentje met flamingo’s en franjes. Ik viel als een blok voor de flamingo’s en vergat dat het model helemaal niet aan mijn voorwaarden voldeed: een bandeau met schouderbandjes die er bijhangen voor de show en nìet voor boobie support. Een beetje zoals Belle’s gele jurk in Belle en het Beest. Ocharme dat schaap.

Wonderlijk genoeg stelde de flamingobandeau eigenlijk niet teleur: de bikini creëert een soort van sportbeha-effect, waardoor mijn borsten een beetje plat worden gedrukt en ze goed blijven zitten. Yes! Ik zag de blauwe kleur van deze bikini al schoon afsteken tegen mijn zongebruind velleke. #wishfulthinking

Schermafbeelding 2017-06-21 om 12.14.53
Franjes aan de top

De tweede bikini die ik selecteerde was een recht model met brede schouderbandjes en speelse uitsnijdingen ter hoogte van de decolleté. Zeer ondersteunend en mooi! Enige nadeel: na een zwemsessie wordt de stof helemaal slap waardoor hij niet meer mooi blijft zitten. Heel raar voor een stuk textiel dat gemaakt is om het water mee te trotseren.

IMG_8058
Chilly Willy in bikini (aan dat gebronzeerde velleke moet duidelijk nog gewerkt worden)

So far so good! Al twee exemplaren die me goed staan én me een zelfzeker gevoel geven -of toch zolang ik het water niet in ga.

Bikini misses

En dan nu: de fails. Ik bestelde ook een rood badpak. Tegenwoordig zien badpakken er blijkbaar zo uit dat ze amper uw tepels bedekken. WADDE?! Hoewel ik niet vies ben van een bescheiden streepje bloot, ging dat er los over. Tenslotte bestelde ik ook een typische driehoekvormige bikini. Niets voor mij, want: er komt ALTIJD vanalles piepen, de strikjes springen altijd los, ik zit er constant aan te prutsen om te vermijden dat er teveel lichaamsdelen uitvallen. Maar bij wijze van experiment dacht ik: toch nog eens proberen. Helaas, zo snel als de bikini aan was, zo snel was hij ook weer uit.

Bikiniwensen

Tot slot: bikini’s waarvan ik wou dat ik ze aan kon doen:

  • Schattige (gehaakte) triangle modellen (veel uitfloepgevaar)
  • De strapless bandeau (bij mij blijft dat NIET hangen)

En tja… alle andere mooie bikini’s die enkel weggelegd zijn voor de flat-chested ladies van deze wereld. Zoals Flaubertientje Chiara bijvoorbeeld. ;- )

/Amber

 

Eén reactie op “Zomerfrustraties: de bikini”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: