June Favourites

Hallo juli, doei juni! Naar goede gewoonte: Flaubert’s zomerse favorieten speciaal voor u opgelijst. Eten, drinken, bjoetie… een beetje vanalles.

1/ Eating out

Humus & Hortense (Elsene)

IMG_5651

Sinds enkele weken is er in Elsene een veggie pareltje geopend: Hummus & Hortense! In dit “from farm to fork” restaurant serveren Nicolas en Caroline verfijnd vegetarisch eten en ’s avonds ook… cocktails! HOERA! Het interieur is haast nog meer memorabel dan het eten: hipster Roccoco met veel frullen en franjes – en schilderingen van dikke engeltjes op het plafond.

IMG_5647
Takkenkunstwerk!

Flaubert testte de driegangenlunch! Het menu wisselt dikwijls, in juni was er:

  • Spitkoolsla met yoghurt
  • Paksoi met gierst en schapenkaas
  • Sorbet met framboosjes, meringue en koekkruimels

Voor al dit lekkers betaalt u ongeveer 25 euro, met daarbij zoveel kraantjeswater als u wilt én zuurdesembrood van de lokale bakker met romige zoute boter. Mmmm, boter.

Kwijl gerust met ons mee:

IMG_5648
Spitskoolslaatje met yoghurt
IMG_5649
Paksoi met schapenkaas en gierst (en bloemetjes, oh!)
IMG_5650
Sorbet met framboosjes, meringue en theekoekjeskruimels

Eén van onze nieuwe favorieten in Elsene – eerlijk, biologisch, gezond, betaalbaar, veggie, vriendelijk, quirky ingericht… 10/10!

Yala Yala (Holy Food Market, Gent)

De Libanese cuisine is veruit één van Flaubert’s favorieten. Humus, falafel, flatbread, … what’s not to like! Tijdens een hete, hongerige zomermiddag hadden we het geluk om in de Gentse Holy Food Market te belanden. En wat is er beter om de warme dagen te doorstaan dan een goede portie Libanese soulfood in de koelte van een Gentse kerk?

IMG-5543

We kozen ervoor om een aantal gerechtjes te delen – een schot in de roos! De linzensla was verrassend verfrissend, de humus fantastisch en bij de gedachte aan de couscous begint onze maag alweer te grommen. Oh, en die falafels! Oh!

Ook de bediening was uitstekend: de kokkin zag meteen dat we uitgehongerd waren en we kregen extra brood met een knipoog erbij. Lief! Bij Yala Yala mogen ze ons zeker terug verwachten.

2/ Hydratatie!

Spa Coconut Water

Tegenwoordig ben ik een sucker voor all things coconut: yoghurt, ijs, chocola en nu dus ook kokoswater van Spa. Het idee van bruiswater (also known as Spa Rood) met kokosnootsmaak verontrustte mij een beetje. De eerste slok was een beetje raar, maar na de tweede geut besloot ik dat ik het best wel lekker vond. Zeker voor diegenen die leven volgens de lijfspreuk “water is voor de vissen” is dit drankje (met 0 calorieën) een aanrader! Lekker fris!

IMG_0592

Tiger Blood Orange Lemonade

(Limonade van bloedappelsien die uit de Tiger komt, géén limonade van tiger blood. ;- )) Op een warme junidag kwam Flaubertientje Amber aanzetten met dit leuke flesje – om Chiara’s buikpijn een beetje te verzachten. Alleen al omdat zo’n onverwacht cadeautje heel lief is, verdient deze fles een plaatsje in de maandelijkse favorieten. Maar vooral omdat ie heel lekker en fris is!

IMG_0589

3/ Boef

Magnum Double Coconut

Wegens de eerder vermelde kokosnootverslaving moest ik de Magnum Double Coconut proberen! Helaas, mijn gezinsleden waren minder enthousiast en ik ging met lege handjes naar huis. Enkele weken later bevond ik mij op een Duits terras en wat verkochten ze daar? Jup, de Magnum Double Coconut!

De dubbele laag chocola die rond de coconutty vulling zit is gewoonweg heerlijk, net zoals het kokosnootijs. Wij staan al te poppelen om ook de andere smaken in het Magnumassortiment uit te testen! Double Peanut Butter! Cookie Crumble! EUH, JA.

4/ Bjoetie

Nagellak: Essie’s Sugar Daddy

Blauwe, groene, gele, rode nagels… allemaal heel cool, maar een beetje subtiliteit siert soms ook! Essie’s Sugar Daddy is bijna doorzichtig met een piepklein beetje roze er in. Bijna onzichtbaar, maar heel elegant!

IMG_5703

“12 euro voor nen onzichtbaren nagellak, zijde gij op uwe kop gevallen ofwa?!” Welleuh… Essie is aan de prijzige kant, maar de kwastjes zijn zò makkelijk en de consistentie is zò fijn; totally worth it.  En ’t is niet doorzichtig, hé. ’t Is een béétje roze. :- )

Tony Moly broccoli sheet mask

Tony Moly’s broccolimasker ligt al een tijd in mijn badkamerkast. Elke keer als ik het wou gebruiken dacht ik: “Nee, wacht. Wat als het naar broccoli ruikt? IEUW.”

Paniek voor niets, want dit frisse sheet mask (da’s een masker in de vorm van een doekje) ruikt fantastisch en was een redding voor mijn pukkelige smoelwerk: zacht velletje, fris velletje, welriekend velletje, nog altijd evenveel pukkels – maar hé! Ik verwacht geen mirakels van een éénmalig maskergebruik.

IMG_5704

En, wat vond u leuk in juni?

/Amber & Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: