May favourites

Mei, dat was lente, hittegolven, vakantie, tuinieren, luieren in de zon… oh, en buikgriep, maar dat zijn we intussen alweer bijna vergeten. Zoals elke maand een lijstje van onze lievelingsdingen, dingen die deze prachtige zonnige maand nog mooier maakten!

1/ Lievelingssnoepje: Bear Pure Fruit Yoyo’s (mango)

Lekker, chewy, zoet en euh ‘gezond’, denk ik dan zo. In deze ‘snoepjes’ zit niets anders dan appels, peren en mango’s… “with no added nonsense”. :- ) Ze zijn glutenvrij, veganistisch en caloriearm. Ohja, en lekker! En schattig verpakt! En er zitten avontuurkaartjes in elke verpakking! Totaal nutteloos voor een volwassen vrouwmens! Jihaa!

IMG_5423

2/ Lievelingsboekje: The Little Book of Hygge

Een souvenir uit Denemarken, alwaar ‘hygge’ (het onvertaalbare woord dat ongeveer ‘gezelligheid’ betekent) ieders levensmotto is. Helaas heb ik dit boekje niet in het Deens of het Zweeds kunnen vinden – gelukkig is de Engelse versie ook al heel inspirerend. The Little Book of Hygge gaat over gelukkig zijn, de kleine dingen in ’t leven appreciëren, niet te haastig en druk door het leven hollen. Omdat ik vaak veel werkstress heb (en ach, levensstress misschien ook), is het sinds een tijdje mijn missie om de boekenplank met zoveel mogelijk van dit soort positieve boekjes te vullen. Een ochtend met dit boekje op de trein helpt om te ontspannen en alles meer in perspectief te zien. En wie wil er nu niet leren om gelukkiger te zijn? Aha!

IMG_5425

3/ Lievelingsblog: Madam Confituur

Onlangs kocht mijn lief 45 kilo appels aan de deur. Ja, 45 kilo. De boer was blijkbaar heuuujl overtuigend. Hoewel de appelteler garandeerde dat de appels tot eind juli kraakvers zouden blijven, begonnen ze eind april al te verrimpelen en melig te worden. Ik ben allergisch aan voedselverspilling, dus schoot ik snel in actie! Appeltaart, appelcakejes, appelmoes, appelsap (tot de sapcentrifuge ontplofte)… dat zijn wij, onze vrienden en onze familieleden al beu gegeten. Laatste toevluchtsoord: confituur maken!

IMG_5422

Ik had nog nooit confituur gemaakt, maar leerde op de blog van Madam Confituur dat het heel makkelijk is. Madam Confituur heeft leuke recepten voor alles wat in een glazen potje past: jam, gelei, chutney, … àlles! Er zijn honderden confituurwebsites en -recepten te vinden op het internet, maar niemand schrijft het zo leuk neer en maakt zo mooie foto’s als Madam Confituur.

4/ Lievelingsbloempjes: pioenrozen

’t Pioenseizoen is begonnen! Ze zijn zo mooi met hun dikke bollekes vol blaadjes en hun donkerroze rand. Ik zie ook overal boeketjes pioenrozen op Instagram verschijnen – en we weten allemaal dat Instagram een accurate maatstaf is om te meten of iets cool is of niet. 8- ) Ik beschouw mezelf bij deze dus als hip! Hoera!

IMG_5424

5/Lievelingsshampoo

Dat Flaubert fan is van Le Petit Marseillais konden jullie al lezen in onze November Favourites, maar in mei ontdekten we een nieuwe shampoo voor droog en beschadigd haar met olijfolie en acacia-melk. De shampoo ruikt niet alleen heerlijk, hij voedt het haar ook echt. Kortom, alles wat we nodig hebben nu de met chloor en zon gevulde zomerdagen voor de deur staan!

IMG_4893
Die kleine man van Marseille toch!

6/Lievelingssnack

Oké, snack is misschien wat overdreven, maar waar ik tegenwoordig met graagte de kast voor opentrek is de Johnny Doodle Dark Granola & Cranberry Chocolate Bar! Niet alleen is deze chocolade o-ver-heerlijk, Johnny Doodle ziet er ook op toe dat alle cacaoboeren een eerlijk loon krijgen! Bij ons zijn de repen te koop bij Albert Heijn. Ik kan niet wachten om ook de andere smaken in het gamma te testen!

Schermafbeelding 2017-05-31 om 21.46.46
Beste chocola ooit! (Deze foto is trouwens schaamteloos van de Johnny Doodle website gehaald. Mijn reep haalde het einde van de post niet. 🙂

En u, waar werd u blij van in mei?

/Amber en Chiara

5 Reacties op “May favourites”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: