What I ate in Copenhagen: fika!

Scandinavië, da’s fika. Every damn day. Koffiedrinken, taartje eten, ontspannen… Met andere woorden: een dagelijkse gewoonte die we hier in België gerust zouden mogen overnemen. Tijdens mijn bezoek aan de Deense hoofdstad oefende ik de kunst van het fikaën alvast! Bij deze, een blogpost over mijn koffiepauzes in København.

1/ Danish museum of Art & Design

Het designmuseum in Kopenhagen heeft niet alleen indrukwekkende collecties, maar ook een ongelooflijk gezellige tuin met voortreffelijke koffie en lekkere taartjes.

Na een wandeling tussen al het hippe Scandinavische design installeerden we ons in de lentezon, tussen de boompjes, toneelspelers en kraampjes met oude kinderboeken, gerecyclede lampenkappen, Pokémonkaarten, …

Getest en goedgekeurd uit de museumkeuken:

  • Caffè latte (soyamelk beschikbaar, jippie!)
  • Frambozentaart met roomkaas
  • Carrot cake
  • Vlierbloesemlimonade
IMG_5348
Wurteltoart!
IMG_5371
Frambozentaartje!

Adres: Bredgade 68, 1260 København, Denmark

2/ Lagkagehuset

Hoewel Lagkagehuset een doodgewone keten is, vond ik hun gebakjes best te pruimen. Hou uw oogskes open en dan vindt u in Kopenhagen ongetwijfeld tientallen Lagkagehuset-bakkerijen. You can’t miss it! U kan hier overigens ook ontbijten en lunchen.

Getest en goedgekeurd:

  • Caffè latte (met havermelk!)
  • Direktørsnegl (kaneelbol met chocola)
  • Kløbenbolle (melkbroodje met amandel en rozijntjes)
IMG_5370
Kløbenbolle

3/ Laura’s bakery

Laura’s Bakery is net zoals Lagkagehuset een bakkerijketen, maar daarom niet minder charmant. In foodmarket Torvehallerne liepen we kwijlend langs alle soorten kanelsnegle (cinnamon buns, letterlijk ‘kaneelslakjes’ :-)). We proefden er eentje met roomkaas en eentje met bruine suiker. HEERLIJK.

IMG_5406

4/ Resso

Naast boekenwinkel Arnold Busck in het centrum van Kopenhagen vindt u gezellige espressobar Resso. We dachten dat deze koffiebar gewoon deel uitmaakte van de (een beetje karakterloze) boekhandel, maar kwamen nog twee keer terug omdat het zo leuk is om er even de beentjes te laten rusten na een dag urban exploring. Lekkere koffie (lactosevrije melk en havermelk beschikbaar), huisgemaakte gebakjes, free wifi en veel inkijkexemplaarboeken. Leuk!

Adres: Frederiksborggade 21, 1360 København K, Denmark

IMG_5380
Oat milk latte met een stukje brownie on the side

5/ Vegan fika – Naturbageriet & Kaffestuen Vesterbro

In Kopenhagen zijn er duizenden koffiebars. Overal lijkt men sojamelk en havermelk aan te bieden, voor wie van een plantaardige caffè latte of flat white wil genieten… Maar veganistisch gebak vinden, dat was een hele opdracht. Op twee plaatsen kwam ik plantaardige taartjes tegen: in Kaffestuen Vesterbro en in Naturbageriet.

In Kaffestuen Vesterbro heb ik enkel geluncht, dus ik kan geen oordeel vellen over de vegan cheesecake die men daar dagelijks vers serveert. Wat tentoongesteld stond op de toog zag er wel ongelooflijk lekker uit!

IMG_5409
Bonenbrownie

Bij Naturbageriet, een nogal sjofel natuurwinkeltje, koos ik uit de grote selectie veganistische gebakjes en koffiekoeken een black bean chocolate brownie uit. Hoewel ik grote fan ben van gebak waar stiekem groenten of peulvruchten in verwerkt zitten, was deze droge, plakkerige, bonerige brownie niet zo lekker. Jammer! Volgende keer wil ik wel eens een croissant of een dadelballetje proberen. Testen of ze zo lekker zijn als onze Coco Cranberry Cookie Dough bites of Snickers Granola Bites. ;- )

En u, zou u ook dagelijks willen fikaën?

/Chiara

Eén reactie op “What I ate in Copenhagen: fika!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: