April favourites

Ook op het einde van deze drukke, wisselvallige aprilmaand lijst Flaubert z’n favorieten op: een willekeurige verzameling van dingetjes die het leven fijner maken. In deze editie zitten de meest random dingen, van allesreiniger tot alternatieven voor choco. Exciting, I know.

1/ Lenteschoonmaak: “A Good Clean” allesreiniger

IMG_5147U zou misschien kunnen denken dat ik wel heel diep gezonken moet zijn als ik als 25-jarige kuisproducten tot mijn lievelingsdingen begin te rekenen. Maar maak u geen zorgen, van de doorsnee Dreft en Cif gaat mijn hart nog steeds niet sneller slaan. Echter, deze all purpose cleaner van A Good Clean verdient een kleine lofzang:

  • Bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten: essentiële oliën van rozemarijn en gember, en gecertificeerde palmolie. Ohja, en nog 1% chemische brol natuurlijk.
  • Is 100% biologisch afbreekbaar.
  • Ruikt héérlijk. Soms kuis ik in het midden van de dag een reasonably clean surface af gewoon om het nog eens te kunnen ruiken. #cray
  • Zit in de allerschattigste verpakking.
  • Komt uit de Action en kost godmiljaarde maar €1,29. Ik bedoel, komààn.

2/ Treat yourself: Dresdner Essenz’ wärmendes Wind- und Wetterbad

IMG_5148

Ganz toll! Een zakje badzout met tijm, venkel en munt. Ideaal voor op van die dagen waarop u na een vermoeiende werkdag nietsvermoedend op uw fiets kruipt en er in het midden van uw tocht een lading hagelachtige stortregen uit de lucht pletst.

Wring uw haar uit, rol uw plakkende natte jeansbroek van uw verkleumde billen en zet u in een badje met Dresdner Essenz’ troostbadzout. Ik vind het alvast een life saver.

3/ No more choco: Monki Haselnuss Rosinenmus

IMG_5151

Wir bleiben also in Deutschland, ja! De laatste weken is een slechte gewoonte uit m’n tienerjaren terug in m’n leven geslopen: elke broodmaaltijd afsluiten met een boke met choco en boter. En dan soppen in een tas koffie. Oooohjee!

Lekker, nostalgisch, maar niet voor elke dag. Deze hazelnootrozijnenpasta van Monki is een perfect alternatief voor wie soms eens zin heeft in een zoet boke. Of Nutella niet  veel lekkerder is? Euh, ja deuh. Maar deze hippieboterhampasta is close enough. ;- )

4/ Thee: Natural Temptation’s Home Sweet Home

April was een vermoeiende maand – ik was dan ook heel gelukkig als ik eventjes thuis kon zijn en Netflixen in de zetel. Tenzij u eigenaar bent van een héle dure fancy sofa, kan u zich hier mogelijks in herkennen: zetelhangen werkt alleen maar als er ook eten en/of drinken in de buurt is. Topfavorieten zijn doorgaans pizza, chips, ijs en gin-tonic – maar in april had ik vaak zin in iets bomma-achtigers: appeltaartthee!

IMG_5152

Deze biologische, caffeïne- en theïnevrije kruidenthee van Natural Temptation heet Home Sweet Home – hoe schattig is dat? Smaakt naar appel en vanille en doet inderdaad een beetje denken aan een appeltaartje. Ik drink deze altijd uit een zjatje met een gebreeën fraksken. Adorabel, ‘k weet het.

5/ Parfum: Nomenclature – Adr_ett

IMG_5150

Volgens mij heb ik dit parfum eerst 8 keer gaan proberen alvorens ik kon beslissen of ik ervan hield of het haatte. Na een paar keer testen was het écht dikke liefde en nam ik deze schoonheid van Nomenclature mee naar huis. Ik kan niet beschrijven waar het precies naar ruikt – en ’t internet precies ook niet: Adr_ett ruikt naar “een buitenaards gevoel van stilte en gewichtsloosheid.” Uhm, what?

Enfin, er zouden noten van roze peper, peer en iris inzitten en ik vind het heel licht, proper en gesofisticeerd ruiken. Een beetje naar frisgewassen laken en bloempjes, maar dan chiquer. Deze geur is absoluut niet fruitig of zoet, een beetje grown-up en unisex.

En, welke dingen maakten uw aprilmaand mooier?

/Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: