Dagen zonder vlees – Dagboek van een carnivoor (finale)

De laatste week van Dagen zonder Vlees was zonder twijfel de moeilijkste. Bij zowat elke conversatie met mede-vaster G. kwam vlees aan bod. “Ooh, nu zo nen boterham met americain.” “Mmmh, een stukske verse zalm.” Gemakkelijk was anders. Toch hield ik het vol tot de laatste dag!

De hoogtepunten van de week waren zonder twijfel een frisse lunch bij Knees to Chin en ook de veggie tapas bij vriendin A. thuis: bruschetta, patatas bravas van zoete aardappel en… kaas (ik kon er al weer tegen :-))

IMG_3646
Knees to chin

De rest van de week at ik veggie wok en pasta en … ongeïnspireerde bokes met speculoospasta, oeps!

IMG_3638.JPG
Tapastijd!

Wat heb ik geleerd na veertig vleesloze dagen? Ik kan best wat vlees schrappen uit mijn dieet (ook al eet ik sowieso weinig vlees), maar een fulltime vegetarisch dieet zie ik niet zitten. Ik zal nooit uitkijken naar een biefstuk of een kotelet en ook een saucisse is niet iets waar mijn hart sneller van gaat slaan. Maar een goeie snee verse ham tussen mijn boterham zou ik echt te hard missen. Toch ga ik proberen om me nog bewuster te worden van wat ik eet, rekening te houden met bedreigde diersoorten (tonijn is al jarenlang uit mijn persoonlijk menu geschrapt) en proberen om lokale groeten en fruit te kopen, van bij de boer om de hoek. Mijn exotisch avocado’tje zou ik dan weer niet kunnen missen… life is about compromise?

Schermafbeelding 2017-04-15 om 22.25.57
En dat zonder te zondigen 🙂

Ziezo, dat zit er weer op. Nu ga ik een vleesje eten. En chocolade!

Vrolijk Pasen!

/Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: