Boefen in Brussel: favoriete veggie friendly eetadresjes in BXL!

Onlangs trok Flaubert erop uit naar het mooie Brussel! Het plan? Rondhangen en eten – meer avontuur moet dat niet zijn voor ons. Deze blogpost is een lijstje van onze favoriete eetplekjes in de Belgische hoofdstad – allemaal veggie friendly en de meeste ook geschikt voor veganisten!

Hinterland

Breakfast – lunch – afternoon cake – veggie friendly – vegan friendly

Verborgen in een hoekje van de Brusselse gemeente Sint-Gillis ligt Hinterland: een klein cafeetje waar men gezellig kan babbelen, niksnutten, flexwerken, lokale biologische lekkernijen kan knabbelen en koffie kan sippen.

Op de menukaart staan salades, soepen, boterhammetjes, quiches, smoothies en sappen, koffie, thee, taart, … Flaubert testte de green smoothie, de açaì bowl en de toast met hummus, avocado en zoete aardappel. Allemaal ongelooflijk lekker – vooral de green smoothie blijft in onze gedachten hangen! We dachten dat zo’n groen glas drap naar gras zou smaken, maar de combinatie van ananas, appel, spinazie en avocado was overheerlijk.

IMG_4965

Hinterland is vanaf treinstation Brussel Centraal makkelijk bereikbaar met de tram – 10 minuutjes!

Chyl

Breakfast – lunch – afternoon cake – veggie – vegan friendly

Als we de sociale media mogen geloven is hipster-etablissement Chyl de nieuwe place to be in Brussel! Bij Chyl kan u veggie lunchen, brunchen of namiddagtaartjes eten – als u reserveert tenminste, zeker in het weekend zit het daar propvol! Op de kaart staan ook voldoende vegan friendly gerechtjes en met gluten- en lactoseallergieën wordt ook rekening gehouden. Chyl is een manusje-van-alles: in het prachtige pand bevindt zich ook een bioshop, u kan er overnachten, ze organiseren regelmatig afterworks… Alleen al voor het prachtige, met plantjes bezaaide boho-interieur moet u zeker eens langsgaan!

IMG_0089
Hummus, pitabrood, veggieburger, zoete aardappefrietjes, … mjam!

Ami

Lunch – afternoon cake – veggie – vegan friendly

Dichtbij cultuurhuis Flagey ligt veggieburgerhuis Ami verscholen. “Hoera, de duizend-en-één-miljoenste veggieburgertent, net wat deze wereld nodig had. Innovatief!” horen we u al denken. Het kan goed zijn dat de vegetarische burgers er onderhand in kroketten langs uw oren uitkomen, maar geef Ami toch maar een kans. Chiara, die in een decennium plantaardig leven al mening vegetarische burger gekauwd heeft, was behoorlijk onder de indruk van Ami’s Asiatique: een veggieburger met wortel, koriander, auberginepasta… kwijl!

IMG_4967

Bij is Ami alles vegetarisch en er zijn ook voldoende vegan (végétalien :-)) opties! Naast veggieburgers zijn er ook slaatjes, broodjes en soepen.

Peck

Ontbijt – brunch – lunch – drinks – veggie friendly 

Bij Peck kan u terecht voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch én voor cocktails met de vriend(inn)en! Zowel vleeseters als niet-vleeseters vinden hier gegarandeerd hun goesting. Denk: hartige wafels, eggs benedict, smoothie bowls, breakfast burritos en nog veel meer! En alsof dat niet genoeg is heeft Peck twéé vestigingen in Brussel. Joepie!

  • Peck 47: Kiekenmarkt 47, 1000 Brussel
  • Peck 20: Jourdanstraat 20, 1060 Sint-Gillis
FullSizeRender-5
Smoothie bowls en hartige wafels bij Peck 47.

 

Coco Donuts

Veggiefriendly

Zoals de naam al doet vermoeden worden er bij Coco Donuts uitsluitend donuts verkocht (maar nìet alleen donuts met kokos ;-)). Er zijn klassieke donuts, maar voor de avontuurlijke donut-eter zijn er ook ongewone smaakjes, zoals rozen, bacon, pistache en pecan. U kan de donuts ter plaatse verorberen of meenemen. Op is op, dus op voorhand bestellen of vroeg genoeg langsgaan is de boodschap als u er absoluut zeker van wil zijn dat uw favoriete donut er nog zal zijn!

IMG_0093
(Vettige) donuts 🙂

Knees to Chin

Asian cuisine – lunch – veggie friendly

Bij Knees to Chin kan u door Azië geïnspireerde rolls eten. Een lunchmenu bestaat uit twee of drie rolletjes naar keuze met een bijgerecht: misosoep, rijst met pindasaus of koolsla. Een echte aanrader! Ook voor de vegetariërs is er keuze tussen drie rolls en een aantal side dishes. Knees to chin kookt lactosevrij en glutenarm.

In Brussel kan u op twee plaatsen rolletjes gaan smullen:

  • Livornostraat 125, 1000 Brussel
  • Vlaamsesteenweg 28, 1000 Brussel
img_3646.jpg
Veggie rolls!

En u, kent u nog veggie friendly hotspots in Brussel? Laat het ons weten!

/Amber & Chiara

Eén reactie op “Boefen in Brussel: favoriete veggie friendly eetadresjes in BXL!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: