Dagen zonder vlees – Dagboek van een carnivoor (6)

De afgelopen vastenweek zal de geschiedenis ingaan als ‘kaas-op-restaurant-week’. Waarom? Omdat ik vorige week opvallend vaak werd meegesleurd naar niet-veggievriendelijke etablissementen waar ik kon kiezen tussen kaaskroketten, pasta’s met vier kazen of slaatjes met geitenkaas. KAAS.

Kààs

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hou van kaas in al z’n verschijningsvormen, maar de laatste dagen begint het er in (kaas)kroketten langs mijn oren uit te komen. Bij het ene restaurantbezoek opteerde voor kaaskroketten, bij het volgende ging ik doelbewust voor een slaatje met kaas. Kwestie van wat evenwicht te bewaren. Kuch. :- )

IMG_3465
Slaatje geitenkaas!

Chef Broer!

Gelukkig werden mij deze week ook heerlijke creaties voorgeschoteld, waaronder de veggie pasta van mijn broer. Het was een simpele pasta pesto met kerstomaatjes en rucola, maar simpel is vaak beter! Bovendien was ik al heel gelukkig dat mijn broer rekening hield met mijn tijdelijke vleesloosheid én heel de familie vleesloos at. Geen spekblokje te bespeuren!

Vilvoorde goes hipster!

Verder bezocht ik deze week ook het lokale foodtruckfestival. Wie veggie hipstereten verwachtte was er aan voor de moeite, want ook hier was de keuze beperkt: een kaaskroket of een veggieburger. Ik ging gewoon voor beide opties: zowel de burger als de kroket waren lekker (beste kaaskroket ooit!) maar toch vond ik het jammer dat er niet meer creatiefs te bikken viel voor de vegetarische foodtruckfestivalbezoeker.

IMG_3487

Just add water

Ik hoor het u al denken: “Amber, gij gaat alleen maar gaan eten en kookt nooit zelf!” Dat is volledig waar. Hoewel! Op vrijdag maakte ik wel lekkere falafelballetjes uit zo’n just-add-water-mix, geldt dat ook als koken? Deze balletjes gingen trouwens perfect samen met de Ras el hanout-hummus die ik bij Okay kocht. #loveatfirstbite

IMG_3505
Falafel / hummus / tomatensaus / Griekse pasta

Boefen in Brussel

Ik sloot de week af met een dag vol veggie en vegan hoogtepunten in Brussel samen met Chiara – maar daarover later meer in een andere blogpost. ;- ) Ontbijtjes, lunch en namiddagtaartjes: Brussel laat vegetariërs en veganisten niet verhongeren!

Bij deze zet ik de laatste vleesloze week in en kijk ik meer dan ooit uit naar Pasen. Bye bye kaas, hallo kip-curry!

/Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: