Cruelty free face favourites

Wie ‘Waarom ik (bijna) elke dag make-up draag‘ gelezen heeft weet het al: ik verlaat mijn huis zelden zonder een laagje plamuursel op mijn gezicht. Onlangs deed zich iets uitzonderlijks en semi-dramatisch voor: verschillende delen van mijn camouflagekit waren tegelijkertijd opgebruikt. ÒP ZEG IK U.

IMG_4942

Het gebeurt niet vaak dat meerdere make-up items tegelijk aan vervanging toe zijn. Vorige week had ik het laatste zielige drupje foundation uit het flesje geknepen en de laatste verdroogde kruimel mascara aan mijn wimpers gesmeerd. Ook poeder, wenkbrauwattributen en highlighter waren op op òp. Maar: elk nadeel heb z’n voordeel. Het is best wel makkelijk om meerdere dingen in één keer (lees: in dezelfde winkel) te kopen én het was een mooie kans om een aantal items bewust cruelty free aan te schaffen.

Bare-faced trok ik naar de Body Shop met de verwachting dat een kudde lieve winkeldames me alle advies van de wereld gingen geven en ik in een mum van tijd zou buiten stappen met alles wat ik nodig had. Ik wist stiekem ook wel dat dat in de realiteit ànders zou uitdraaien. Maar toen gebeurde er iets vreemds: wat ik graag had gewild, gebeurde ook. De winkeldame was vriendelijk, deskundig en heeft een halfuur van haar tijd gespendeerd aan vanalles en nog wat op m’n ongeplamuurde smoelwerk te smeren. Ze had aandacht voor mijn huidtype en -kleur, wensen en gewoonten, cruelty free-ness en waar mogelijk ook veganness. Enfin, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en ik kan iedereen warm aanraden om naar de Body Shop in de Gentse Veldstraat te gaan. Die zijn daar keilief en keiprofessioneel, for real.

Vanaf heden loop ik dus rond met een schoon geweten en een schoon velleke! Hieronder mijn cruelty free face favourites van de Body Shop – met linkjes naar de UK online shop omdat de Belgische website geen productfoto’s en informatie laat zien.

Fresh nude cushion foundation (vegan)

Kleur: 02 Comoros Vanilla

Ik heb nooit iets anders dan vloeibare foundation gedragen. Deze vreemde foundation die op een kussentje lijkt heeft mij echter bekeerd. Nu wil ik miljaarde voor de rest van mijn leven kussentjes. FOREVER!

Heel zachte textuur, mooie dekking, prima kleur, lekker maar neutraal geurtje, sponsje dat er bij zit is perfect om het product mee aan te brengen, blijft veeele uren zitten. Love it. En ’t is vegan! En tot nog toe heb ik nog geen puisten van gekregen! Score.

Namen van make-up producten blijven me vaak wel een beetje storen. Fresh nude? Euh, okee.

IMG_4889

All-in-one face base (vegan)

Kleur: 03 11784

Dit poeder kan blijkbaar ook als foundation gebruikt worden – maar ik gebruik ‘m gewoon als setting powder. Ik vind dat het er heel mooi uitziet op de huid en het zorgt er voor dat de hele zooi niet van mijn vettige vel glijdt doorheen de dag. Het sponsje dat bij dit product zit kan u beter rechtstreeks in de prullenmand keilen – een borstel werkt veel beter.

IMG_4888

Brow & liner kit (vegan)

Kleur: 02

All time favourite – vele jaren geleden, toen mijn obsessie met wenkbrauwen nog pril was, was dit m’n eerste wenkbrauwpoeder en ik keer er steeds naar terug. Poeder vind ik veel fijner en makkelijker om te gebruiken dan een potlood of een gel. Ik snap niet waarom er twee verschillende tinten in het doosje zitten; ik moet ze immers altijd mengen om de juiste kleur te krijgen. Het borsteltje dat u er bij krijgt trekt op niet veel – weggooien die handel, en zeker een apart wenkbrauwpenseel aanschaffen.

IMG_4886

All-in-one cheek colour (vegan)

Kleur: 01 Macaroon

Ik dacht altijd dat perzikkleurige blushes en mijn rosse haar een fiery fugly combo from hell zouden zijn, maar eigenlijk vind ik het heel mooi. De dame in de winkel beweerde dat perzik bij iedereen mooi staat en dat die kleur er ook het natuurlijkst uitziet. En ik geloofde haar, voilà. De textuur van de blush is heel klassiek (gewoon poeder) maar wel uitzonderlijk zacht, makkelijk aan te brengen en makkelijk op te bouwen – als in, u ziet er niet per ongeluk heel snel uit als een beschaamde clown. Gigantisch pluspunt.

IMG_4887

Honey Bronze Highlighting dome

Niet vegan, want er zit honing in! Wel een heel fijn product voor wie op zoek is naar een subtiele, natuurlijke highlighter. De textuur is tussen een crème en een poeder, heel leuk om aan te brengen en wederom zacht op de huid. Verwarrende naam wel… honey bronzer heten maar stiekem een highlighter zijn, dat doet men toch alleen maar om het land te kloten?

IMG_4884

Mijn laatste aankoop was een mascara die best wel fijn is – maar het is geen favoriet. Hij is gewoon even goed als andere doorsnee mascara’s, niets bijzonders.

Bij deze wil ik ook nog even de krachten van het universum bedanken omdat er geheel toevallig die dag bij aankoop van elk tweede item 50% van de prijs ging. Dit wil zeggen dat ik de rest van de maand niet alleen boterhammen met choco zal moeten eten wegens een lege portemonnee. HOERA! Ik kreeg ook een leuk doosje vol kleine staaltjes – schattig:

IMG_4917

En, wat zijn uw cruelty free (vegan) face favourites?

/Chiara

5 Reacties op “Cruelty free face favourites”

 1. Voor alle duidelijkheid: die setting polder gebruik je dan na de foundation he? *makeup noob* ik hou trouwens van je vele vloeken 😉 ik ben zelf nogal “beschaamd” zeg maar om dat in mijn teksten te durven gebruiken, oeps.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jup, de setting powder gebruik je na de foundation! Deze setting powder van the Body Shop beweert echter òòk een foundation te zijn… Dat wil zeggen dat je hem ook in de plaats van foundation zou kunnen gebruiken. Kwestie van het simpel te houden en al. :- B
   Als foundation apart vind ik ‘m niet zo fijn, veel beter als setting powder. :- )

   En hoera voor een vloekje hier en daar, godvermiljaardedju! :- D

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: