March favourites!

Onze favorieten voor de voorbije prachtige maartmaand waren stiekem gewoon: het eerste streepje zon, het eerste koele drankje op een stadsterras en de eerste keer op de fiets zonder handschoenen.

Tot zover de kleine-dingen-des-levens favourites – en hieronder nog een écht lijstje van tastbare favorieten!

1/ Food: MozzaRisella – veganistische mozzarella

Tijdens Dagen zonder Vlees eet Flaubertientje Amber vegetarisch en ik veganistisch. Amber verlangt wel eens naar een vleesje op haar boterham, ik droom ’s nachts dan weer over kaas. Gesmolten kaas, kaaskorstjes, warme gooey croque monsieurs… ohoho!

Hoewel ik wist dat er veganistische kazen bestonden, dacht ik niet dat ze in België makkelijk te  verkrijgen zouden zijn. Maar in de Bio-Planet (bio-friendly zusje van Colruyt) ligt het blijkbaar vol plantaardige kaassalternatieven. Eén van mijn lieve vriendinnetjes gaf me een rolletje MozzaRisella cadeau – plantaardige mozzarella op basis van gekiemde bruine rijst. Rààr. Maar zo lekker!

IMG_4913

2/ Huisje-tuintje: Zaadjes kiemen in een kiemschaal

De allerleukste en makkelijkste manier om zelf scheutjes te kweken is met een zakje zaadjes en een kiemschaal! Ik heb een kiemschaaltje van bij Dille & Kamille en biologische zaadjes uit een willekeurig tuincentrum. Kiempjes, scheutjes of microgreens zitten vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en zijn ook heel smaakvol.

Door de kiemschaal met gewoon kraanwater te vullen en zaadjes op het rooster te strooien, staat er binnen de week een schaal vol heerlijke, gezonde scheutjes – die in de winkel véél te veel centen kosten en snel bederven. In maart zaaide ik een mix van allerlei pikante scheutjes, next up: sojascheuten, luzernescheuten en preischeuten. Njam!

IMG_4716

IMG_4923

3/ Beauty: Body Shop All-in-one blush

Een onverwachte favourite! Ik had het totaal niet-onderbouwde vooroordeel dat perzikkleurige make-up voor bomma’s was. Bovendien dacht ik dat perzik en mijn rode haar een vreemde combinatie zou zijn. Hoe dan ook, de All-in-one cheek colour van de Body Shop, in de kleur macaroon, heeft mijn hart een beetje gestolen. Hij is zo mooi en lente-achtig en hij doet er mij opmerkelijk minder verlept uitzien. Word ik heeeeujl blij van! Oh, en deze blush is cruelty free én vegan én niet zo duur. Jippie!

IMG_4887

4/ Thee: Pukka “revitalise”

March and its mysterious weather ways: tussen alle mooie lentedagen door doet maart er u geregeld nog eens aan herinneren dat het nog bijlange geen zomer is. Regen, wind, wolken, geen genade! Steek uw korte broeken maar terug in een doos op de zolder.

Op gure dagen, waarop u eigenlijk geen zin heeft om uw bed te verlaten, is de Revitalise-thee van Pukka die verkwikkende, kruidige slap-in-the-face die u nodig heeft. Alle thees en infusies van Pukka zijn biologisch en ethisch geteeld – dus niet alleen goed voor uw humeur maar ook goed voor de wereld. In de Revitalise-mengeling zit kaneel, appelsienschil, vlierbloesem, kardemom, zoethout, gember, groene Senchathee, pepermunt, kruidnagel en zwarte peper. Tegelijk troostend, motiverend, warm en fris. Love it!

IMG_4801

5/ Lezen en lifestyle: Flow magazine

Dit boekje is eigenlijk een year-round favourite. Een leuk magazine vol tips om positief te zijn, rustiger te leven, te genieten van de kleine dingen, met mooie illustraties en inspirerende artikeltjes. In maart heeft dit boekje de saaie uren in de wachtzaal van de dokter en het ziekenhuis sneller voorbij doen vliegen – dus ie verdient een speciaal plekje in de favorietenlijst. Lievelingsartikels van deze editie: “Miracle morning” (de wonderen van vroeger opstaan) en “How to… je kleerkast op orde houden” (daar word ik héél blij van, van een stapel netjes geplooide kleren)

IMG_4915

Da’s alles voor deze maand. Tot in april!

/Chiara

2 Reacties op “March favourites!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: