Favoriete veggiefriendly lunchadresjes in de buurt van de Krook

Vorige week verhuisde imec Gent (vroeger iMinds) van de grijze AA Toren in het verre Zwijnaarde naar Gent’s nieuwste en mogelijks meest awesome gebouw: De Krook! Vooral gekend als ‘de nieuwe bib’, maar dus ook een inspirerende werkplek voor heel wat anderen – onder wie mezelf.

Werken in de Krook is fijn om tientallen redenen. Hieronder de drie belangrijkste:

  • vanop m’n bureaustoel heb ik een prachtig zicht over de Gentse binnenstad
  • aan de overkant van de Krook woont een man die opvallend vaak naakt aan yoga doet (ja, volledig nààkt)
  • er zijn ongelooflijk veel leuke lunch spots op wandelafstand

Collega Elise publiceerde vorige week een post over haar favoriete lunchadresjes in de buurt van de Krook en dat inspireerde me om aan een veggie (en vegan) friendly variant van zo’n blogpost te werken! Elise had het al over Soep+, Aywa en Pain Perdu – allemaal leuke plekjes waar u als vegetariër of veganist niet met honger buiten gaat.

Hieronder nog enkele favorieten – allemaal snel, simpel en semistudentikoos van stijl. Een werkmensch heeft niet veel tijd, niwaer. ;- )

1/ Or

Or is een gezellig drukke koffiebar in de Walpoortstraat met heerlijk veganistisch gebak van Chez Mariette, maar ook voortreffelijke toast met hummus en groentjes. Hier eet u vooral boterhammen, soep, salade, bagels en taartjes. Niet fancy, wel heerlijk!

Wandelafstand vanaf de Krook: 3 minuten.

Koffiebar_Or_Krook
Koffie en veganistisch gebak bij OR

2/ Komkommertijd

Mijn all time favourite: Komkommertijd is een veganistisch buffet in de Reep. Voor €14 schept u op een doordeweekse middag uw bord vol plantaardig lekkers, zo vaak u maar wil – inclusief huisgemaakte cake! Interieurgewijs is Komkommertijd nogal simpel – bij mooi weer is het terras wel erg charmant. Lieve, behulpzame, over-allergenen-op-de-hoogte-zijnde mensen in de zaal en elke dag een nieuwe, verrassende selectie aan veganistische koude en warme gerechten.

En voor wie echt gehaast is: ook take away!

Wandelafstand vanaf de Krook: 10 minuten.

Komkommertijd_Krook
Een bordje vanalles bij Komkommertijd

3/ Tasty World

Ongecompliceerde veggieburgerbar waar u ook lekkere salades, soep en sapjes kan krijgen. Er staan ook een drietal vegan burgers op het menu! Vroeger, toen de dieren nog spraken en ik nog student was, kon u hier voor 5 euro een veggieburger krijgen. In 2017 bent u eerder 7 euro kwijt. Ach, het leven!

En voor wie echt gehaast is: alles is ook take away!

Wandelafstand vanaf de Krook: 3 minuten.

4/ Jackie’s Bagel bar

Gigantisch lekkere bagels bij Jackie’s in de Vlaanderenstraat: vlees, vis, veggie én vegan. Jackie heeft ook bagels met zoet beleg, gebak en ontbijtbagels. Mijn favoriet: de Vegas met hummus, falafel, tapenade, tomaat en rode ui!

U kan de bagels en gebakjes ook meenemen naar huis / den bureau of u kan ze ter plaatse verorberen.

Wandelafstand vanaf de Krook: 5 minuten.

5/ Greenway

Bij vegetarische, Belgische keten Greenway op de Nederkouter zijn er de klassieke broodjes, salades, soepen, wraps en veggie burgers, maar ook enkele stevige warme gerechten: groentencurry, veggie lasagne en seizoenswisselende suggesties. Heel wat gerechten zijn hier vegan en er zijn ook wat glutenvrije opties te verkrijgen. Ook aanwezig: sapjes en dessertjes.

En voor wie echt gehaast is: ook take away!

Wandelafstand vanaf de Krook: 7 minuten.

Greenway_Veggieburger_Krook
Een veggieburger die de takeaway-tocht niet helemaal overleefd heeft 😉

And remember: (lunch)pauze werkt! #royco

/Chiara

5 Reacties op “Favoriete veggiefriendly lunchadresjes in de buurt van de Krook”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: