Dagen zonder vlees – Dagboek van een carnivoor (4)

Afgelopen week was misschien wel de drukste en vermoeiendste uit mijn jonge bestaan. Heel veel groepswerken, lessen, lange dagen en daarbovenop ook nog eens de ergste verkoudheid òòit! Lekkere vegetarische gerechten bereiden was dan ook wel het laatste van mijn zorgen. Eten tout court was geen prioriteit tijdens de eerste helft van de week. Ik moet toegeven dat ik vooral overleefd heb op maïswafels, hummus en edamamebonen – mijn nieuwste verslaving. En veggie pizza. Jepla!

Picknick in de tuin van de Sint-Pietersabdij

Gelukkig waren er deze week wél twee vegetarische hoogtepuntjes. Dat eerste puntje nam de vorm aan van een picknick met vriendin A. in de prachtige tuin van de Gentse Sint-Pietersabdij. Eten van dienst: een heerlijk zelf samengesteld slaatje van bij Zukini, met onder andere falafel en zoete aardappel. Ik ben meestal niet zo’n fan van salad bars wegens weinig en/of ongeïnspireerde en/of dure toppings (geef toe: niemand eet graag ALLEEN MAAR sla), maar naar Zukini ga ik zeker terug!

FullSizeRender-4
Zukini-slaatje!

Frank of Sabine?

Het tweede hoogtepuntje was een heerlijk recept van niemand minder dan onze favoriete besnorde weerman: Frank Deboosere. Het recept komt uit Dagen Zonder Vlees 2: pompoenstoofpotje met kikkererwten en vijgen. Met liefde klaargemaakt door mijn mama. Zeer lekker!

IMG_2838
De kookkunsten van mijn mama. Recept uit Dagen Zonder Vlees 2.

Zakskes en kabaskes!

Toch slaagde ik er in om aan het einde van deze weinig creatieve week één en ander goed te maken op het DZV-front. Ik ging namelijk winkelen in de Mechelse zero-waste winkel Kabas. Ik wou er al lang eens op bezoek gaan, maar eerlijk is eerlijk, het waren de 5 herbruikbare zakjes die elke DZV-deelnemer er gratis kon ophalen die me over de streep trokken. Ik vulde het leuke zakje met een hoop champignons! Kabas is een superleuk winkeltje, zeker eens passeren wanneer u nog eens zonder couscous, olie of hazelnootpasta valt!

FullSizeRender-3
DZV zakje gevuld met champignonnekes 🙂

Tot volgende week!

/Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: