5 ways to fix a bad hair day

U kent het ongetwijfeld. Op een mooie ochtend sloft u nietsvermoedend naar de badkamer en wordt u zonder waarschuwing geconfronteerd met een verwaaid rattennest op uw hoofd. Gisteren was alles nog in orde met uw kapsel. Vandaag lijkt het alsof er een Donald Trumppruik op uw bol gekropen is. WAAR IS HET IN GODSNAAM MISGELOPEN?

Waarom bad hair days bestaan en waarom uw kapsel op één nacht van acceptabel naar desastreus kan switchen, kunnen we niet verklaren. Flaubert heeft echter wél wat tips om een bad hair day door te komen:

1/ Focus on your face

Aandacht afleiden, deel 1: zet alles in op datgene wat ònder uw haar zit: uw gezicht! Make-up wat zorgvuldiger dan anders aanbrengen is een goed idee. Voor wie geen make-up wil gebruiken zijn wat extra stapjes in de gezichtsverzorgingsroutine een optie. Als u met uw glowy skin en rode lippen voorbij flaneert, is er niemand meer die let op uw katastrofale kwaffuur.

2/ Focus on your clothes

Aandacht afleiden, deel 2: draag uw allermooiste kleren! Percentueel gezien bestaat uw verschijning méér uit uw kleren en uw lichaam dan uit uw hoofd en uw haar. Als het overgrote deel er goed uit ziet, ziet niemand nog wat er mankeert met dat restpercentje. Da’s wiskunde, da’s wetenschap. Voilà.

3/ Palmboomstaart!

De moeder aller bad hair day solutions: de palmboomstaart. Misschien hebt u gewoon geen zìn om veel moeite te doen, uw smoelwerk te plamuren en lang voor de kleerkast te staan. Misschien wilt u gewoon uw lot aanvaarden en uw verwarde lokken in een nog erbarmelijkere staat wringen. In dat geval is de palmboomstaart (of de variant: het palmboomdotje) de oplossing voor u!

4/ Zet een muts op

Wie te modebewust is om zich tot de palmboomstaartoplossing te wenden is er nog altijd deze winterse tip: verstop uw ragebol onder een mooie muts. Ons lievelingsexemplaar deze winter was er eentje van onze lieve vriend Julienne Knits. Vooral dat pomponnetje. :- )

IMG_4793

5/ Don’t sweat the small stuff

Misschien kunnen oppervlakkigheden zoals kapsels, outfits en make-up u geen hol schelen. Misschien huppelt u elke dag dolgelukkig door de straten met organisch ontstane dreadlocks. Maar dàn was u deze blogpost hoogstwaarschijnlijk niet aan het lezen!

Zit u opgetut met een palmboomstaart onder uw muts gewrongen nog steeds ongelukkig te wezen? Relativeren is de boodschap. Waarschijnlijk ziet u er nog niet half zo slecht u als u zelf denkt. Zoals lyrisch genie C. Aguilera ooit zei: You are beautifuuul, no matter what they saaaaaay!

/Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: