Dagen zonder vlees – dagboek van een carnivoor (3)

Deze week weer een aflevering van de vleeseter die veggietopia verkent!

Jakkie: tempeh

De voorbije vegetarische week begon met gerookte tempeh, een vleesvervanger op basis van samengeperste sojabonen die ik nog nooit eerder had geprobeerd. Op ’t internet vond ik een aantal tips tempeh te bereiden: ik koos uiteindelijk voor een marinade van sojasaus en sesamzaadjes en combineerde dit met pasta en spinazie. Het resultaat rook lekker en kon ook het oog bekoren, maar de smaak viel tegen. Vooral de textuur van de tempeh vond ik niet fijn. Maar bon, we hebben het tenminste geprobeerd!

IMG_2683
Tempeh op een bedje van spinazie en tagliatelle.

Jammie: edamame en hummus

De rest van de week besloot ik dan ook om bij ingrediënten die ik ken te blijven. Zo maakte ik een lekkere bolognaisesaus met tofugehakt en at ik allerhande slaatjes en bonen.

Favoriet deze week was een super simpele lunch bestaande uit hummus, wortels, edamamebonen en maïswafels. Soms zijn de simpelste dingen gewoon de lekkerste, toch?

IMG_2750
Niets zo lekker als een portie edamameboontjes!

Volgende week probeer ik mijn veggie kookskills nog wat bij te schaven. Tips zijn zeker welkom!

/Amber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: