Dagen zonder vlees – dagboek van een carnivoor (2)

Ondertussen leid ik al een aantal dagen het leven van een vegetariër, so far so good! In deze eerste aflevering van “Dagboek van een carnivoor” leest u hoe de voorbije veggie week verliep.

Enkel op dag 1 heb ik me laten verleiden door een kant-en-klare veggieburger: een spinazieburger van de Bioplanet. Oh zo lekker! Op andere dagen heb ik mijn vlees vervangen door bonen en gisteren bestond het avondmaal uit een lekkere kaasschotel. Hoogtepuntje! Oh ja, misschien was er ook wel een glaasje wijn bij. Of twee of drie.

FullSizeRender-2
Kaas, all day every day!

Bokes

Enkel wat beleg betreft heb ik het wat moeilijk. Choco en confituur steken zo snel tegen en elke dag kaas eten begint ook te vervelen. Daarom maakte ik vorige week een linzenpaté.

Dinner favourite

Een ander hoogtepuntje was de vegetarische lasagne die ik maakte op basis van zoete aardappel. Zooo lekker, maar door de hoeveelheid kaas die er inzit misschien niet de meest gezonde optie.

FullSizeRender
Lasagne

Midnight snacking!

Ook de obligatoire weekend midnightsnack was een uitdaging! Gelukkig bevond ik mij vorig weekend op een feestje waar veggie loempia’s op het menu stonden – lekker, maar géén al te goede fond voor een nachtje uit, zo bleek.;-) Ook de plaatselijke kebabzaak heeft gelukkig falafel op het menu staan!

Lunch dates

Lekkerste lunch deze week: een heerlijk boterhammetje met avocado en groentensoep in superveggievriendelijke lunch spot Plus+ in Gent.

IMG_2628
Heerlijk Boke’Avo bij Plus+

So far so good dus, buiten die ene keer dat ik per ongeluk Frutellasnoepjes met gelatine at. Ik kijk al uit naar volgende week, wanneer ik voor het eerst gerookte tempeh ga maken, spannend!

Hebben jullie nog tips om mijn vegetarische levensstijl makkelijker te maken? Deel ze hieronder! ;- )

/Amber

3 Reacties op “Dagen zonder vlees – dagboek van een carnivoor (2)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: