February Favourites 

Heerlijk toch, zo’n allitererende titel! In deze blogpost zetten we naar goede maandelijkse gewoonte Flaubert’s Favoriete Februari-Fascinaties op een rijtje.

1/ Eating out: De Bevoorrading (Aalst)

Zonder twijfel het allergezelligste plaatsje in Aalst op dit moment: Krokbar de Bevoorrading. De Bevoorrading is een onderdeel van ontmoetingsplaats Cimorné: een grote loods waar je de meest willekeurige, zotte dingen bij elkaar vindt:

  • een kapper
  • een fietsmaker en -winkel
  • een winkel met plantjes en huisspullen en kleren
  • kunst
  • en… dus ook een croque monsieurbar: De Bevoorrading

We verorberden hier een simpele maar lekkere croque (ofte krok!) en heerlijke huisgemaakte ice-tea. Aanraders: de krok met pesto + kaas + ham en de krok met dadels en geitenkaas – en euh, pak er maar een slaatje bij. ;- ) Bijna elke krok kan u overigens in een veggie versie krijgen – vegan opties zijn er echter niet.

img_4560

Bij De Bevoorrading staan sympathieke mannen met serieuze baardgroeiskills achter de toog. Het is echt een feelgood-plaats: wat is er leuker dan een ongecompliceerd boke eten tussen de sanseveria’s en het vintage meubilair. Niks eigenlijk!

img_4562

Allen daarheen – en ga ook zeker eens langs bij het prachtige plantenwinkeltje in de Cimorné-loods: urban jungleness op z’n hoogtepunt!

img_4563

2/ Uurtje cultuurtje: Modemuseum Hasselt

Vorig jaar kwam ik voor het eerst in het Hasseltse Modemuseum terecht. Ik was er nog nooit geweest wegens gelegen in een uithoek van België, maar op bevel van mijn professor stond ik dus ineens in Hasselt. Voor al wie net als ik geïnteresseerd is in mode, is deze uitstap naar het verre Limburg zeker de moeite waard! De tentoonstellingen in het museum zijn beperkt qua omvang, maar de stukken die er te zien zijn zijn telkens weer perfect gekozen. Persoonlijk vind ik het leuk dat alle informatie te lezen staat in het bezoekersboekje dat je krijgt. Hierdoor kan je alle info op je gemak thuis nalezen en moet je niet de hele tijd naar teksten op muren en labels staan te staren. Enkel de route die je moet volgen is wat moeilijk (zelf loop ik altijd verkeerd). Op een dik uurtje sta je buiten, geen langdradigheid, maar een tof uur cultuur!

IMG_2175.JPG
‘Label it – Trademarks in fashion’ Modemuseum Hasselt

3/ Drinks: Hemp Tea

Ohjee, wat een schandaal, Flaubert zit aan den druuuuhs, druuuhs, allemaal druhs! Peut, toch niet. Deze zachte henneptheevariaties van Dutch Harvest zijn geheel onschuldig en scoren punten op alle vlakken:

  • biologisch afbreekbare verpakking
  • all natural: geen smaakstoffen of andere brol
  • LEKKER!
  • caffeïnevrij
  • biologisch en duurzaam

De chaimengeling is de allerlekkerste: met kaneel, kardemom, citroengras en gember. Al deze mengelingen zijn wel heel zacht van smaak – wie houdt van kruidige, stevige melanges vindt deze milde thee misschien te flauw. :- )

img_4681

4/ Boekje: Vegan Cookies invade your cookie jar

Geen al te zware literatuur deze maand: gewoon een schattig boekje propvol recepten voor veganistische koekjes en repen. Vegan cookies invade your cookie jar! Zelf de papa van Flaubertientje Chiara, die zich een bestaan zonder vlees en boter en eieren niet kan voorstellen, is tegenwoordig fan van plantaardige koekjes. Bewijs: een doos met 35 vegan snickerdoodles heeft het geen 48 uur overleefd. Oeps.

img_4658

Nu Chiara tijdens Dagen Zonder Vlees 40 dagen veganistisch zal eten, zal dit boekje ongetwijfeld vaak uit de kast gehaald worden.

5/ Food: Proper Corn

Vroeger vond ik zoute popcorn ongelooflijk raar, maar de laatste jaren lust ik de zoute liever dan de zoete. Aangezien zelf popcorn maken heel gemakkelijk is, wil ik graag zelf wat experimenteren met zoutigheid en kruidigheid.

In februari was ik echter een beetje lui, dus kwam de salty goodness ditmaal uit een zak: omnomnomnom, Proper Corn met Sour Cream en Black Pepper!

img_4680

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: