Dagen Zonder Vlees – dagboek van een carnivoor (1)

Toegegeven: carnivoor is niet écht een woord dat me op het lijf geschreven is. Eet ik graag vlees? Bwahja, zo af en toe eens. Ben ik een typische vleeseter? Neen. Ik gruwel bijna als ik denk aan een stuk bloederige steak of een vettige worst.

Daarom besloot ik drie jaar geleden om voor het eerst mee te doen aan Dagen Zonder Vlees. DZV is ondertussen redelijk ingeburgerd, dus het concept uitgebreid uitleggen is vast niet meer nodig. Hier komt het op neer: probeer je vleesverbruik tijdens de vastenperiode te verminderen. Of in mijn geval: schrap het volledig uit je dieet!

Ik kan met trots melden dat ik tijdens mijn vorige twee deelnames geen enkele keer gezondigd heb – wat niet evident is in een huis vol vleesenthousiasten. Het enige wat ik echt mis is boterhambeleg. Een sneetje hesp tussen de boterham of een smos americain op tijd en stond kan ik echt wel appreciëren. Creatief zijn in de brooddoos wordt dus een uitdaging! Flaubert’s receptjes voor veggie boterhamspreads worden wellicht nog een paar keer bovengehaald. ;- )

Omdat ik mezelf heb voorgenomen om tijdens deze editie echt vegetarisch te koken (lees: geen vettige veggieburgers in de pan te kappen en er mij vlug van af te maken) dacht ik: “waarom hou ik geen dagboek bij met al mijn geëxperimenteer en vorderingen”? Vanaf nu zal ik u dan ook wekelijks op de hoogte houden van mijn tijdelijk vegetarisch bestaan. Tot met Pasen natuurlijk. Dan zal er vlees gefret worden! Heel stiekem kijk ik er al een beetje naar uit. ;- )

En Flaubertientje Chiara, de eeuwige vegetariër? Die gaat dit jaar 40 dagen vegan. Ze gaat geen dagboek bijhouden, maar post de komende weken wel vegan-friendly recepten.

En u, doet u mee met Dagen zonder Vlees?

/Amber

Eén reactie op “Dagen Zonder Vlees – dagboek van een carnivoor (1)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: