January favourites

Tijdens de eerste maand van het nieuwe jaar ontdekten we weer heel wat leuke, lekkere en mooie dingen die het leven fijner maken. We delen ze graag met u in deze January favourites! Oh, en januari, da’s ook de maand van de gure dagen en het slechte fotolicht. U weze gewaarschuwd! #goedgeprobeerd

Favourite lunch spot: Plus+

Misschien wel nu al de favoriet van het jaar: Plus+, klein eettentje op de Gentse Ajuinlei. Slaatjes, soepjes, sapjes, ontbijtjes: allemaal zonder tarwe, melk en geraffineerde suikers -en voor wie dat soort dingen niet interesseert: eigenlijk gewoon lekker en gezond. Ik at een falafelsalade en bloemkoolsoep – twee simpele dingen die om één of andere reden lekkerder smaakten dan elders. Hoewel veel dingen op de menukaart veganistisch zijn, zijn er ook slaatjes met kaas, vis en vlees. Ook op het menu: guilt free taart van Madam Bakster (mjam!!!), bananenbrood, açaibowls, havermout, bokes…

img_4445

Leuk, fris interieur met veel hout en plantjes én er is ook een muur waar je wat gezonde hebbedingen kan kopen: (raw vegan) koekjes, snoepjes, … niets essentieels maar wel leuk. :- ) En, iets wat ik altijd belangrijk vind: vriendelijke, behulpzame meisjes aan den toog. 10/10!

Favourite beauty products

Aesop handcrème

Januari was verhuismaand voor Flaubertientje Chiara. Verhuis = grote kuis = veel met de pollekes in ’t sop zitten = droge handjes zoals nooit tevoren. Mijn handcrème-noden zijn deze maand naar een ander niveau gestegen! Deze van Aesop is héél rijk en prima voor droge pootjes. De handcrème ruikt naar citroen en de verpakking is heujl mooi! Hoewel ik de geur net heerlijk vind, zal dit net een groot minpunt zijn voor zij die gevoelig zijn aan geparfumeerde producten. U weze gewaarschuwd.

img_4501

Lush BB Seaweed – vers gezichtsmasker

Na schandalig lang sparen heb ik ein-de-lijk 5 lege Lush-potjes bij elkaar kunnen sprokkelen. In ruil voor 5 lege zwarte verpakkingen krijgt u bij Lush een vers gezichtsmasker in de plaats – het masker zit òòk in zo’n zwarte pot, dus de spaarcirkel is automatisch weer begonnen. Oh, marketing!

Omdat ik te lui was om lang over mijn huidnoden na te denken, koos ik voor BB Seaweed: een gezichtsmasker voor àlle huidtypen. Na 4 keer gebruiken is het verdict: love it! Mijn gezicht voelt proper en zacht en dat blìjft zo een paar dagen. Meer verwacht ik niet van maskers! De dag dat algemene verleptheid en pukkeligheid drastisch verbeterd kunnen worden door een laag prut te smeren en 10 minuten te wachten, spring ik een gat in de lucht.

Risky business: verse gezichtsmaskers van Lush moet je in de frigo bewaren. Ik zou er niet van verschieten mocht mijn lief één dezer dagen per ongeluk een pistoletje met BB Seaweed beginnen smeren…

NYX Soft Matte Lip Cream – 02 Stockholm

Januari is kusmaand!

Gelukkig-nieuwjaarskussen om middernacht, een onbekende van op de dansvloer tegen uw glittergilet trekken op nieuwjaarsnacht, alle obligatoire “drie kussen” aan menig nonkel en tante tijdens de eeuwigdurende familiebezoekjes…

Deze matte lip cream van NYX heeft mij vlotjes door al dat gezoen heen geholpen! Doordat deze lip cream niet glanst ziet hij er erg elegant uit – niet zoals dat rode blinkende spul dat we allemaal wel eens op onze mond gesmeerd hebben toen we zes waren. Vooral door de kleur schopte hij het tot mijn favorieten! De tint Stockholm (couldn’t resist – als ’t met Zweden te maken heeft gaat het mee naar huis) past perfect bij de natuurlijke kleur van mijn lippen waardoor het geheel er heel subtiel uitziet, maar toch net dat tikkeltje meer geeft. LOVE!

(Deze bad boy zal zeker ook met Valentijn een schot in de roos zijn. Nu enkel nog die date vinden… ahum. ;-))

Favourite book: The life changing magic of tidying up

Verhuizen, da’s geconfronteerd worden met alle brol die u over de jaren heen verzameld heeft. Laat ons zeggen dat er in mijn geval gerust wat orde in de chaos geschept mocht worden teneinde tijdens het inpakken niet te verdwalen in de jungle der nutteloze bezittingen. Als geroepen kwam dan ook dit kerstcadeautje in boekvorm: The life changing magic of tidying up van Japanse kuis-guru (op een dag vind je de job van je leven) Marie Kondo. Naast een paar ronduit rare levenstips (zoals: “Maak elke dag uw sjakosj leeg” (zot, nee) en “begroet uw huis als ge het betreedt”) stonden er in dit kleine boekje veel nuttige techieken die mij geholpen hebben om onnodige dingen weg te gooien, waardevolle dingen efficiënt op te bergen én uiteindelijk mentale rust te krijgen.

Bijvoorbeeld: Ik ben euforisch gelukkig dat dit boek mij kousen en onderbroeken (en andere kleren) heeft leren plooien zodat ik er hééééél veel in slechts 1 schuif kan passen, zonder te proppen. #lifeskills

img_4502

Nee, serieus, voor wie zich soms een beetje overmeesterd voelt door rommel is dit een simpel boek waar echt mee aan de slag gegaan kan worden. A tidy space is a peaceful mind. :- )

De gedichten van William Butler Yeats

De eerste maand van 2017 kwam met een hoop chaos in mijn hoofd – #quarterlifecrisis – waardoor ik nood had aan reflectie. In zulke tijden heb ik de gewoonte om te vluchten in literatuur en voornamelijk poëzie. Ik las Shakespeare, Keats, Coleridge en vele anderen, maar één meneer sprong er uit: William Butler Yeats. Zijn oeuvre bevat zeer interessante werken, over de liefde (natuurlijk) en het leven in het algemeen. Een echte aanrader, ook voor mensen die niet met zichzelf in de knoop liggen. 😉

image3

Favourite home stuff: KOBO Siam Poppy candle

Ja, bomma, alweer een kaars. SORRY.

Maar wel een héél bijzonder kaarsje – een fantastisch kerstcadeau van schoonbroeder en schoonzusterlief. Er zijn drie dingen die ik geweldig vind aan deze schijnbaar simpele kaars:

  1. Ze is gemaakt van (duurzaam geteelde) sojabonen. Alle kaarsen van KOBO zijn zo gemaakt, overigens. ‘k Vind het een beetje een rare gedachte om een kamer gezelliger te maken door dierenvet te verbranden, dus sinds kort heb ik me bekeerd tot het plantaardige kaarsenfandom.
  2. De geur! Uiteraard, dat is geen onbelangrijke eigenschap voor een geurkaars. Ze ruikt heel lekker, fris, subtiel… stiekem al een beetje naar de lente. :- )
  3. De verpakking kan je planten: er zitten kleine klaprooszaadjes in verwerkt. Da’s gelijk next level recyclage!

img_4503

 Waar hebt u van genoten in januari?

/Amber en Chiara

Eén reactie op “January favourites”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: