Review: Le Pain de Sébastien

In Brugge was ie al een fenomeen, bakker Sébastien. Sinds kort kunnen ook de Gentenaren van z’n handgemaakte brood en koeken proeven. Hoera! Flaubert vroeg zich af hoeveel lékkerder zo’n zelfgemaakt boke precies zou zijn… time to investigate!

’t Is de simpele, rustieke vitrine die mij naar binnen gezogen heeft – ik ben zo één van die oppervlakkige sukkelaars die zich laat leiden door vormgeving en vuile marketingtruken. Hoewel le Pain de Sébastien een strategisch hip lettertype op het winkelraam plakte, is de term ‘truken’ hier niet op z’n plaats: binnen ligt het ook écht vol schattige, handgemaakte broden en ander heerlijks uit de oven: peperkoek, brioche, rozijnenbrood, boterkoeken en pizza.

Achteraan de lange rij aanschuiven zorgt voor tijd om te beslissen wat we mee naar huis zullen nemen. Als het aan ons is, weet ik het uiteraard nog àltijd niet. Mijn levensgezel hakt de knoop door: een meergranenbrood! “En een suikerbolletje en een rozijnenbolletje”, voeg ik nog snel toe. De vriendelijke mevrouw geeft ons toestemming om wat blogfotootjes te nemen ‘zolang ze er zelf maar niet op staat!’ en we betalen de (beetje prijzige) rekening.

img_4050

Als we thuis zijn draai ik snel wat champignonhummus in elkaar om een dikke schel meergranenbrood mee te besmeren. Verdict: héél lekker, maar misschien wel gewoon even lekker als brood van een andere warme bakker. Uiteraard oneindig veel beter dan  sponzig supermarktbrood of diepvriesflutbakkerbrood! Het rozijnen- en suikerbolletje, da’s een ander verhaal: de bolletjes zijn heerlijk zacht en smaken homemade, zonder brol, met liefde vervaardigd en andere subjectieve poëtische zever die ge alleen maar kunt proeven – niet beschrijven. :- )

Dus: voor brood zou ik waarschijnlijk niet speciaal naar le Pain de Sébastien fietsen – voor een brioche of koek vast wel! Bovendien spookt de gedachte dat ik eens een stuk peperkoek of een punt pizza zou willen proeven nog steeds in m’n achterhoofd. I’ll be back!

En u, waar haalt u uw dagelijks brood?

/Chiara

 

BewarenBewaren

Eén reactie op “Review: Le Pain de Sébastien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: