Toast bij TOAST – Gent

Bij TOAST serveert men… toast, jawel. Om het met een stom cliché te zeggen: Less is more bij TOAST:

  • Het is een klein restaurantje
  • Eén vriendelijke meneer is de duizendpoot des huizes (toast maken, opdienen, afruimen, thee zetten, drankjes maken, … wow!)
  • Mini-menukaart: toast, ontbijt, drankjes en dessert

img_4012

Er is altijd vis, vlees en veggie: momenteel staat er huisgemaakte krabsla, zelfbereide kipsla, zalm en roomkaas, kruidenkaas met radijsjes, eiersalade en mozzarella met Italiaanse ham op de kaart. Ik vermoed dat dit geregeld verandert! Méér dan 1 vleesloze optie vind ik als herbivoor een pluspunt – een veganistisch alternatief erbij zou nòg beter zijn. Er is alvast sojamelk verkrijgbaar voor bij de koffie – dus da’s een fijn begin.

img_4009

Moederlief en ik gaan voor de toast met kruidenkaas en radijsjes en een kopje thee. Verdict: krokante toast, romige kaas, verse kruiden, simpel, lekker! Op een doordeweekse donderdag zijn wij op één dame na de enige lunchers in het met zwart- en goud beklede restaurantje. Zonde, want met zo’n lekkere bokes en een leuke art deco-achtige omgeving verdient TOAST véél meer klanten over de vloer. Misschien is de prijs een afschrikwekkende factor? De hordes studenten die dagelijks langs de Kortrijksesteenweg slenteren, tellen wellicht liever geen 11 tot 16 euro voor een boterham neer…

Anyhow, voor wie de studentenkrenterigheid niet meer van toepassing is en voor wie houdt van simpel, lekker en vriendelijk moet hier zeker eens passeren.

Adres: Kortrijksesteenweg 110, 9000 Gent

Heeft u ook lunchtips in Gent of elders? Deel ze hieronder!

/Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: