November favourites

*FLOEP*, November is voorbij gevlogen gelijk een vogelke dat teveel koffie gedronken heeft! We zetten in deze blogpost onze lievelingsdingen van deze maand op een rijtje. Niet alleen een terugblik op een sombere herfstmaand (November favourites!), maar ook een vooruitblik naar de Kerstige feestelijkheden die in ’t verschiet liggen (December wishlist!). Hebt u het gevoel dat de kerstcadeaumuze zich dit jaar niet van haar inspirerendste kant aan het tonen is? Leest u dan vooral verder.

Winkeltje: Spice Bazaar (Gent)

Spice Bazaar is een schattig kruidenwinkeltje – waar naast thee, noten, kruiden en specerijen ook niet-zo-schattige insecten en wormen verkocht worden. Wie zin heeft in crunchy krekels kan hier dus òòk terecht.

Kruiden kan je hier doodgewoon in een zakje kopen, of in leuke lange flesjes met een kurkje erop. Ideaal om cadeau te doen! Thee en noten heeft Flaubert hier nog niet kunnen keuren, maar de kruiden en specerijen zijn van goede kwaliteit. Naast alledaagse keuken-essentials zoals kaneel en basilicum, hebben ze hier ook bijzondere smaakmakers: rozenzout, zaätar, asafoetida, allerlei kruidenmixen… als u nog eens iets vreemds in een kookboek ziet staan en geen idee hebt waar u het in godsnaam vandaan moet toveren, dan kan u er zeker van zijn dat het in Spice Bazaar in de rekken zal staan.

Adres: Burgstraat 25, 9000 Gent

img_4168

Lunch: Nunchi (Gent)

Een Bentobar, da’s echt iets voor ons! Bento’s zijn gebalanceerde, frisse lunchdoosjes uit Azië. De menukaart biedt steeds een gebalanceerde combinatie van proteïnen (veggie, vis of vlees), groentjes en koolhydraten aan. Lekker, fris, gezond – en er is taart!!! Allen daar heen! Volledige review lezen? Klik hier!

Adres: Baudelostraat 37, 9000 Gent

nunchi

Bath & Body: Le Petit Marseillais

De perfecte afsluiter van een lange, koude dag is zonder twijfel het nemen van een uitgebreid bad. Zo’n bad dient natuurlijk niet alleen ter ontspanning, het blijft de bedoeling om er proper en welriekend uit te strompelen. Omdat de kaneel- en dennengeur tijdens deze maanden alomtegenwoordig is, houden wij er van om na een bad lentefris te ruiken – en toch maar de illusie te hebben dat we in warmere oorden aan het vertoeven zijn. Deze winter zijn onze favoriete geuren de douche – en badcrème Fleur de Cerisier en de shampoo met Vlasextract en Amandelmelk, beiden van Le Petit Marseillais ! The way to go voor complimenten over welriekend haar. 🙂

fullsizerender-3

Zoet: siroopjes van Monin

img_4138

We gaan er niet over zeveren: deze minuscule Monin-siroopjes zijn superschattig en lekker, maar ze zitten ook vol suiker en smaakstoffen. Foert ende YOLO, zo’n koffietje met een scheutje gemberkoek- of vanillesiroop erin is echt wel héél deugddoend. Wij vinden dat deze siroop niet zo artificieel en plastiekerig smaakt als andere koffiesmaakmakers, en met een klein klutske komt u al een heel eind. Bovendien ontdekten we op de website van Monin het fenomeen van de freakshake: een milkshake met koeken en wafels en roomijs en milkshake en stroop en nootjes en chocolade en slagaderverkalking, olé! We voelden ons onmiddellijk geïnspireerd om de siroop niet alleen in de koffiezjat te kletsen, maar ook in zo’n freakshakemonster te gebruiken. Een lactosevrije, gezondere versie misschien?

Home: Kaarsjes van Sissy Boy

img_4167

Deze nogal prijzige theelichtjes van Sissy Boy zijn hun geld meer dan waard. Denk warme appeltaart en frisgewassen lakens, een beetje Kerstmis maar dan frisser en niet zo in-your-face. 100% plantaardig en langer brandend dan een doodsimpel IKEA-theelichtje. Sissy Boy is overigens een fantastisch leuke winkel met huisspulletjes en kleren – zeker markeren als halte op uw kerstcadeaushoptraject!

December wishlist: Iets om naar uit te kijken!

December is misschien wel onze favoriete maand van het jaar: heel veel feesten, lekker eten en… pakjes! Het zal u misschien niet verbazen dat onze wishlist al klaar ligt (en dagelijks wordt aangevuld ;-)). Hieronder wat spullen die ongetwijfeld in onze favourites zouden belanden, mochten we ze bezitten!

En, wat waren uw lievelingsdingen in November?

/Amber en Chiara

BewarenBewaren

Eén reactie op “November favourites”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: