November crush: Cîme

Toen vriendin G me meevroeg naar een workshop van Cîme zei ik “check”, zonder exact te weten waar ik ja tegen zei. De biowinkel addicts onder jullie kénnen Cîme misschien al als biologisch gecertificeerd huidverzorgingsmerk. Hoewel ik zelf òòk tot de categorie biofanaten behoor, vond ik biologische verzorgingsproducten altijd een beetje vreemd. Ik zag mezelf al baden in wortelsap, met zeewier in m’n haar en komkommers op m’n ogen. Fout gedacht, dus!

Er zouden gerust méér wereldverbeterende merken zoals Cîme op deze planeet mogen zijn:

  • ze gebruiken enkel biologisch geteelde ingrediënten (denk rozen, mandarijntjes, rododendron, …) Hiervoor doen ze beroep op boeren uit het Himalayagebied, zo zorgen ze voor extra inkomsten voor de lokale bevolking.
  • het bedrijf is milieubewust
  • alle producten dragen bij tot uw algemene welriekendheid
  • alles is heel leuk verpakt (ook de verpakkingen zijn zo weinig mogelijk milieubelastend)
  • de producten bevatten geen petroleum – blijkbaar een standaard ingrediënt in menig schoonheidsproduct, SAY WHAT.
    • Graag meer weten over wat u per ongeluk allemaal op uw gezicht smeert? Check de site van Von Winckelmann en ontdek wat er zoal in de gemiddelde Nivea’s en Dove’s dezer wereld zit!
  • het zijn producten zonder microbeads (kleine plastieken bolletjes), dus geen stikkende visjes
  • de producten zijn niet getest op dieren

What’s not to love?!

De producten van Cîme zullen niet alleen uw geweten sussen, ze wérken ook gewoon echt heel goed. Hoewel het gamma nog beperkt is, is er voor ieder wat wils én zijn alle producten multifunctioneel: elke dagcrème is tegelijkertijd ook een nachtcrème, de scrub kan ook als badzout gebruikt worden, de Himalayacrème verzorgt alle kwaaltjes, en de lichaamsolie voedt ook het haar. Verder is Cîme nog volop bezig met uitbreiden: in 2017 worden twee nieuwe producten gelanceerd… spannend!

Ook leuk: Cîme organiseert regelmatig workshops waar u het merk kan leren kennen en waar u leert hoe u met ingrediënten uit de keukenkast een verzorgingsproduct kan maken! Daar houdt Flaubert wel van, van zo’n huis-tuin-en-keukengeknutsel. Zag u onze blogpost over koffiescrub met kardemom en kaneel al?

ciime
Lipscrub maken tijdens een Cîme workshop!

Ik hoor het u al denken “Allemaal goed en wel, maar wa moet da grapke kosten?” Wel, niet zo belachelijk veel! Een dagcrème kost minder dan 30 euro. Aangezien die meteen ook als nachtcrème kan gebruikt worden, is dat eigenlijk een koopje.

Flaubert is overduidelijk fan! En u, wat smeert u graag op uw smoelwerk? Deel het met ons hieronder! :- )

/Amber

2 Reacties op “November crush: Cîme”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: