Lunch(i) bij Nunchi – Gent

Een Bentobar in Gent, dat klinkt de Flaubertientjes als muziek in de oren! Bento’s zijn gebalanceerde, frisse lunchboxes uit Azië – project Bikini Body, check. En als we het minuscule Nunchi binnenwandelen, spotten we ook onmiddellijk twee romige taarten op de toog – project Buddha Belly, ook check.

Wat zijn we gelukkig dat we helemaal naar de Baudelostraat gefietst zijn om te lunchen! Het met kurk bezette interieur staat vol leuke dingen: grote kratten huisgemaakte limonade, rekjes met keukenhebbedingen, leuke stoelen en barkrukjes… adorabel.

Van de menukaart die steeds een gebalanceerde combinatie van proteïnen (veggie, vis of vlees), groentjes en koolhydraten aanprijst willen we eigenlijk zowat alles proeven. Amber kiest uiteindelijk voor de Koreaanse kippenvleugeltjes, aubergine met yuzu en soja en sticky rice. Voor Chiara wordt het misosoep met tofu, kimchi en ook plakkerige rijst. Glaasje huisgemaakte gemberlimonade erbij, da’s een no-brainer!

img_3994

nunchi

De lunch is lekker, fris en voedzaam. Hoewel het menu elke week verandert, blijven het proteïne-groentjes-koolhydratenconcept en de Aziatische toets altijd hetzelfde.

Genoeg vitamientjes, tijd voor taart! Chocoladetaart of frambozenkaastaart? Alletwee natuurlijk, en delen. Een superschattige en vriendelijke mevrouw brengt de taartjes op een plankje, met een heerlijke kop Kusmi thee erbij. Perfecte afsluiter voor een vrolijke lunch op een druilerige Novemberdag.

img_3999

Ook zin in een pick-me-up? Nunchi zal zorg voor u dragen tijdens deze druilerige herfstdagen! Nunchi betekent niet voor niets ‘aanvoelen waar iemand nood aan heeft’. Lief, toch?

Adres: Baudelostraat 37, 9000 Gent

Heeft u ook lunchtips, in Gent of elders? Deel ze hieronder!

/Amber & Chiara

Eén reactie op “Lunch(i) bij Nunchi – Gent”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: