October favourites

Haaa, de herfst – eindelijk weer met een kopje thee een boek lezen in de namiddagzon. Eindelijk weer de geur van pasgevallen blaadjes opsnuiven, noten rapen en zwammen spotten. Eindelijk weer dat gestaag groeiend winterspeklaagje onder pullovers verstoppen en ons beenhaar welig laten tieren. Het is een ware deugd!

Hieronder een lijstje met onze herfstige favorieten uit de maand oktober: haarolie, thee, kaarsjes, een boekske en een restaurantje! Ideale attributen om afscheid te nemen van de zomer.

Beauty: Garnier haarolie

Wanneer de zon nog voor het avondeten onder de wol kruipt, de blaadjes vallen en de handschoenen worden bovengehaald is het ook tijd voor een verandering van beauty-ritueel. Vettigere crèmekes om de huid nog beter te beschermen, een extra tube handcrème, en in mijn geval ook extra aandacht voor mijn kapsel. Want face it, wanneer de rokjes definitief de kast invliegen is het ook gedaan om met uw blote benen de aandacht van uw bad hair day af te leiden en moet uw hòòfd er extra presentabel uitzien. In de douche smeer ik steevast een masker op mijn haar, maar om droog haar écht te vermijden is er in mijn geval maar 1 oplossing: olie. Ik hou van de Sublieme Olie  van Garnier, simpelweg omdat hij 1) mijn haar voedt 2) goed ruikt 3) binnen mijn studentenbudget past. Gedaan met die post-zwembad-strooien-dakske-look, welkom stralend en gezond haar!

Drankje: Delhaize rooibosthee met chocoladesterretjes

img_3950

Bij Delhaize verkopen ze sinds kort losse thee in leuke, recycleerbare blikjes. De variant ‘Orangette rooibos‘ smaakt gelukkig niet naar orangettes (daar hou ik helemaal niet van!), maar wel kruidig, zoet en houtachtig. De mengeling zit vol kaneelstukjes en kleine chocoladesterretjes – ronduit adorabel. Net zoals bij andere losse rooibosthee gebruikt u best geen thee-ei of theeknijper, tenzij u houdt van ronddrijvende rooibossnippers in uw kopje. Een papieren theefilter werkt veel beter!

Huisgezelligheid: Rituals kaarsjes

img_3949

Een avondje zetelhangen is altijd fijner in een welriekende omgeving! De laatste weken steek ik steevast de mini-kaarsjes van Rituals aan. Ik vond ze leuk omdat ze zo’n ongewone geuren hebben: gojibessen, groene kardemom, tijgergras (miauwkes), en – mijn àllerfavorietigste favoriet- heilige basilicum. Amen!

In de herfst kies ik meestal voor kruidige warme geuren, maar om één of andere reden blijf ik dit jaar nog even hangen in de frissere geurtjes. Nazomeren!

Leesvoer: Flow magazine

De herfst is misschien wel dé tijd van het jaar om te bezinnen. Het is te fris geworden voor cocktails en terrasjes en nog net iets te vroeg om al aan te schuiven aan de feesttafel. Met andere woorden: ME-time! Geen betere lectuur om na te denken over het leven dan Flow MagazineMet thema’s als Mindfulness, Simplify Your Life  en Do It Yourself zet dit tijdschrift u aan het denken op een luchtige manier, voedt het uw brein met simpele levenswijsheden of wordt uw creativiteit aangewakkerd. En dat allemaal in combinatie met prachtige illustraties van talent van over heel de wereld. Zeker lezen/bekijken!

Als u het over uw hart krijgt om de zetel tòch te verlaten, gaat u dan vooral hier heen:

Restaurant / bioshop: Chyl (Brussel)

Hartverwarmend (kan van pas komen tijdens de koude maanden) is het Brusselse pareltje Chyl. Niet alleen omwille van hun visie (alles is biologisch!), ook het prachtige pand waarin de winkel en het café gelegen is is een bezoekje waard. Denk hipster, niet hippie. Hier kan u heerlijke falafel, hummus of veggieburgers komen verslinden en terwijl u ecologisch verantwoorde boodschappen doet! Twee vliegen in één klap dus. En nu vlug terug naar binnen. Brrr.

schermafbeelding-2016-11-06-om-19-04-38

/Amber & Chiara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: