3x veggie lunch in Berlin

Op vakantie lap ik mijn laars aan Project Bikini Body en zet ik me volledig in voor Project Buddha Belly. Wie 3x heerlijk ontbijten in Berlijn gelezen heeft, kon al vermoeden dat ik in de lente alvast aan mijn winterspeklaag aan het werken was! Het zal u niet verbazen dat ik ook des middags lekker gegeten heb – héél lekker gegeten heb – heel lekker vegetàrisch gegeten heb.

Berlijn is een waar paradijs voor wie vegetarisch of veganistisch wil eten – hieronder enkele lunchplaatsjes die de plantaardige citytripper niet mag overslaan:

1/Veggie pho bij Si An

Ik heb mijn hart verloren aan pho. Pho is een Vietnamese bouillonsoep met groenten en noedels en zit vòl kruiden en specerijen. Jammer genoeg is de basis van pho vaak vleesbouillon, dus vaak moet ik zo’n aromatische kom heerlijkheid aan me voorbij laten gaan. Si An is echter een dream come true voor alle veggie pho-fanaten: alles is hier vegetarisch (ook veganistische opties) en er staan véél soorten soep op het menu. Ik koos voor een variant met tofu, paksoi en noedels. Soep met stokjes eten is overigens niet zo vreemd en moeilijk als het eruit ziet – go with the flow and slurp.

img_1100

Hoewel ik de soep zonder aarzelen in de top 3 beste pho’s die ik ooit al gegeten heb zou klasseren, is het vooral het voorgerecht dat nog regelmatig een appearance maakt in mijn dromen. Zoete aardappelschijfjes in een deegjasje, met daarbij een fenomenale dipsaus waarvan ik de hoofdingrediënten niet kon ontcijferen. Kokos? Citroengras? Ik zou mijn gehele cactussencollectie verkopen voor het recept. En ik ben zeer gehecht aan mijn cactussen, dus dat zegt al wat.

img_1097

Naast het restaurant ligt een Vietnamees theehuisje waar ze een bijzondere selectie Oosterse thee en mooie potten en kopjes hebben. #zen

2/Veganistische kommetjes bij The Bowl

Kommekes galore bij the Bowl: hier serveren ze allerlei veganistisch lekkers in grote kommen. Het eten is hier naast ongelooflijk lekker ook zeer voedzaam –  ik voelde me echt gezond toen ik de tafel verliet. Bij the Bowl eet u biologisch en zonder toegevoegde tralala: bewaarmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, transvetten en alles waar u volgens de jongste foodhypes en mijnheer Google dood van gaat wordt hier uit de keuken geweerd.

De kaart biedt een hele reeks hartige bowls, maar ook zoete breakfast bowls en dessert bowls. Eén van onze gekozen kommetjes was raw vegan: dat wil zeggen dat niets wordt gekookt of verhit; in de plaats daarvan wordt er geëxperimenteerd met pekelen en marineren, wat tot een bijzonder smaakvol resultaat leidt. In de andere bowl waren zoete aardappelfrietjes, avocadopartjes in sesamzaad en een romige cashewpesto de hoofdrolspelers.

Het restaurant is hip en strak, maar toch ook quirky en gezellig. De kaarsstompjes en gedroogde veldbloemetjes op tafel vond ik héél schattig.

img_0987

3/Bagels en taart bij Barcomi’s Deli

Barcomi’s Deli is een drukbezochte lunchplek – perfect voor wie snel een broodje, bagel of een stukje taart wil. Van broodjeszaken gaat mijn hart meestal niet sneller slaan, maar Barcomi’s Deli is anders: veel bijzondere combinaties op de kaart en de aanwezigheid van bagels vind ik altijd leuk. (En ja, een bagel blìjft gewoon een pistolet met een gat in. Ik weet ook niet wat ik er zo bijzonder aan vind.)

Manlief ging voor een BLT bagel en ikzelf koos voor een exemplaar met roomkaas en groentjes. Omdat we in een Berlijnse plensbui terechtgekomen waren, werd dit alles doorgespoeld met een warm gemberdrankje met citroen en honing.

img_1061

Om Project Buddha Belly in ere te houden besloten we om het niet bij deze lichte lunch houden – en als er op de kaart een taart-probierteller staat, dan is twijfel overbodig. Foodie policy.

Het concept van de probierteller is ronduit geniaal: als u niet kan kiezen tussen verschillende soorten van iets, gaat u gewoon voor een bord vol kleine porties van àlles. In dit geval kregen we een bord vol schijfjes taart voorgeschoteld. Het was teveel, we voelden ons ziek, we voelden ons dik, we voelden ons gulzig, we konden geen taart meer zien. HET WAS GEWELDIG EN IK KAN HET IEDEREEN AANRADEN. Nah.

img_1069

Carrot cake. Frambozenbiscuit. Bosbessenkaastaart. Walnotentaart met gezouten boter. Frosting, frosting everywhere.

Hoog tijd om deze blogpost af te ronden – want ik ben alweer aan het kwijlen als ik terugdenk aan al dat lekkers.

Hebt u ook veggie lunchtips? Deel ze hieronder!

/Chiara

Eén reactie op “3x veggie lunch in Berlin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: