Lookbook: 5 ways to pull off vintage & secondhand

Er zijn twee soorten mensen op deze aardbol:

  1. Zij die een tweedehandswinkel binnenwandelen en vinden dat het er stinkt en op een stort lijkt, EHEN…
  2. Zij die een tweedehandswinkel binnenwandelen en met opgestroopte mouwen de klerenjungle induiken, in de hoop een verborgen schat te vinden.

Flaubertientjes Amber en Chiara behoren zonder twijfel tot categorie 2 – hoewel ze niet ontkennen dat mufheid en een vleugje chaos typische kenmerken zijn van de doorsnee tweedehands shopping experience. Ach ja.

Bent u klaar om langzaamaan de transitie van categorie 1 naar categorie 2 te maken? Zin om de wereld der vintage pareltjes te ontdekken? Bent u trotse eigenaar van enkele quirky tweedehandsstukken maar durft u ze niet dragen? Dan is dit dé blogpost voor u.

Hieronder delen we 4 tips om outfits samen te stellen, met een uniek tweedehands item als basis. Ideaal voor wie nog niet klaar is om van kop tot teen vintage te gaan!

1. Combineer een felle print met iets sobers

Een typisch kenmerk van écht oude tweedehandskleren is dat ze gekke kleuren en prints hebben. Dat vinden veel mensen net zo geweldig aan oude kleren, maar er zijn ook veel mensen die de drempel der flashiness niet durven overschrijden. Voor wie nog een beetje aan print- en kleurvrees lijdt is deze tip zeer handig: voeg één zot geprint item toe aan een voor de rest sobere outfit.

Zoals bijvoorbeeld: Een vrolijk bloemetjeshemd met een zwarte rok en zwarte legging.

ac-9
Bloesje: Think Twice Gent. Rok en legging: H&M. Oorbellen: &otherstories.

Of een bolletjesblouse met simpele rok, tas en ceintuur.

ac-29
Bloesje: Think Twice Gent. Rok en legging: H&M. Handtas: Saccoo. Ceintuur: één of andere rommelmarkt. :- )
ac-32
Veel dank aan de eigenaar van deze willekeurige Mechelse voordeur.

2. Combineer wijd en flowy met strak en smal

Hieronder een foto van Chiara’s favoriete broek – een broek die gewoon te belachelijk is om waar te zijn: oranje, blauw, geel, bezaaid met bladeren en vrouwmensen. Ze is bovendien zo gigantisch groot en wijd dat iedereen twijfelt of het nu een rok of een broek is. Ook de prijs was belachelijk: 2 euro in de Think Twice! #langleve2eurodag

Om er niet als een exotisch tentenkamp uit te zien, draagt Chiara altijd iets aansluitends en simpels bij deze wijde wapperbroek – zoals bijvoorbeeld een basic groen topje. Simpele schoenen en een simpele tas erbij, et voilà!

ac-46ac-47

3. Smelt twee verschillende stijlen samen: schattig & stoer / quirky & classy

Krijgt u toch een beetje hoofdpijn van al die prints? Da’s okee. Misschien hebt u wel zin om eens uit de hokjes der stijlen en genres te breken! Amber combineert een stoer tweedehands jeansjasje met een schattig, landelijk streepjesrokje.

ac-39ac-43

En als u zich helemaal feestelijk voelt, kan u ook eens met fancy hakken en zotte kousen buitenkomen!

ac-42ac-45

4. Nog niet klaar voor een hele outfit? Begin met een accessoire

Als u nog niet klaar bent voor oranje kousen en bollekeshemden, dan wilt u het vintagetoneel misschien eerst eens betreden met een accessoire. De meeste tweedehandswinkels hebben een uitgebreide collectie juwelen, hoeden, sjaals en handtassen – voor dat laatste hebben we een enorm zwak. Twee pareltjes uit de immer groeiende vintage sjakosjencollectie:

ac-49ac-12

5. Bemin wat ge reeds hebt

Rommelmarkten en vintage winkels afschuimen is één manier om oude kleren een nieuw leven te schenken – maar vergeet ook niet eens in uw eigen kast, of bij uitbereiding die van de mama of de oma, te duiken. Ook daar zijn pareltjes te vinden! Zo beschikt Amber over een uitgebreide collectie vintage handtassen en juwelen, met dank aan de verzameldrang van mama!

Hopelijk bent u er bij deze van overtuigd dat vintage of tweedehands geen synoniem is voor “stinkende oude brol”, maar dat u er verschillende creatieve kanten mee uit kan! En het is ook nog eens goed voor het milieu (recyclage ahoy)! Boehoe aan de consumptiemaatschappij, leve de tweedehandskledij! #rijmpje

/Amber&Chiara

2 Reacties op “Lookbook: 5 ways to pull off vintage & secondhand”

  1. Leuke tips! Al mijn kleding komt bij de tweedehandswinkel weg. Zo kan je nog eens. En ik ben er altijd super blij mee, weet ook veel beter wat ik leuk vindt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: