I took a trip to Ibiza – deel 3

Voor wie het zich afvraagt na het lezen van I took a trip to Ibiza – deel 1 deel 2: neen, we hebben onze dagen niet enkel gevuld met eten! Er werd ook wel degelijk aan sport gedaan. In ons geval zwemmen. Oké nee, eerder ronddobberen op een roze flamingo. 

img_6802
Meet Pedro, de flamingo

In Ibiza is er menig strand te ontdekken, het is dan ook een eiland. Die stranden zijn er in verschillende vormen en soorten: kiezelstranden, rotsformaties met (zonne)badende mensen, zandstranden, lege stranden, volle stranden, grote stranden, kleine stranden,… you get the picture, right?

Ik wil dan ook niet beweren dat ik tijdens mijn korte trip dé mooiste stranden heb ontdekt, want ze loeren er om elke bocht. Toch heb ik ook rond dit onderwerp enkele tips – anders zou ik deze post immers niet schrijven!

Uitrusten in Cala D’en Serra

Een klein maar gezellig strandje in het noorden van het eiland. Perfect als je de grote drukte wilt ontvluchten – hoewel we er wel tussen de Belgen en Nederlanders lagen, maar die zitten overal zeker? Op het zandstrand is ook een klein barretje aanwezig, om die befaamde post-zwemhonger en -dorst te stillen. Parkeer best bovenaan het strand, want er naar beneden manoeuvreren is geen sinecure!

img_6830
Cala D’en Serra

Parasols en Corona in Cala Codolar

Dit strand is iets meer toeristisch. Lees: je kan er ligbedden en parasols huren en lokale hippies verkopen er kledij, maar het is er nog steeds rustig! Ook hier kan je genieten van een (overpriced) Corona op het terrasje. Zeker doen, want als je geen parasol hebt heb je veel kans om te verkolen. 🙂

img_6860
Corona ter afkoeling. Lang leve ijsblokjes!

Grotten en rotsen in Punta De Sa Galera

Deze rotsen (want om een “echt strand” gaat het hier niet) genieten wereldfaam omwille van de caveman  die hier woont. Jep. Loop gerust eens bij de man binnen! Check zijn altaar en living!

Het uitzicht is hier prachtig. Zwemmen daarentegen is iets minder vanzelfsprekend dan op een “gewoon” strand, maar daarom niet minder leuk!

img_6873
Vanop de rotsen ’t water in!

Ibiza, party-eiland?

Naast zonnen en eten hebben we tijdens onze trip ook het Ibiziaanse nachtleven verkend. Want als ge dan toch op hét party-eiland zijt moet ge ook partyen. Toch? Tijdens ons uitstapje naar Ibiza city –Eivissa- ontdekten we al snel dat clubtickets verkrijgen niet zo moeilijk is. Vrijwel alle cafés en winkels aan de dijk beschikken over een breed aanbod aan tickets voor allerhande party-bestemmingen. De grote DJs in de bekende clubs (daarmee bedoelen we David Guetta in de Pacha) lieten we links liggen wegens te duur – zo graag horen we die man nu ook weer niet bezig. Omdat we niet wisten welke party het meest geschikt was voor ons, vroegen we aan een lokale verkoper wat hij ons zou aanraden. Hij vertelde ons dat er twee soorten feestjes zijn: die met de grote namen, en die waar je naartoe gaat voor the experience. We kozen voor optie twee en ons oog viel op de Paint Party  in club Privilege – blijkbaar de grootste discotheek ter wereld! De man waarschuwde meteen dat we het best witte kledij konden aandoen die voor altijd geruïneerd mocht worden door liters verf. Aangezien ik geen ruïneerbare kledij meeneem op vakantie moest ik dus eerst nog een kijkje nemen in de plaatselijke Mango.

Na 30 euro lichter en ready-to-party te zijn (mét witte Mango-top) vertrokken we naar de discotheek, en daar wachtte ons de teleurstelling van ons leven. Er was bitterweinig verf te bespeuren, hoewel de hele discotheek vol geplakt was met plastiek ter “bescherming” van de dure geluidsinstallaties. Gelukkig kwamen halfnaakte vrouwen de show vlug opleuken (KUCH). Ook de commerciële muziek die de Ibiziaanse ticketverkoper ons beloofde bleef uit  – dansen op obscure repetitieve plaatjes is niet zo fijn. Die 30 euro hadden we veel beter kunnen besteden – aan eten bijvoorbeeld! En oh ja, de drie druppels verf die op onze kleren vielen zijn er nooit meer uit gegaan. Ook dat nog!

Reisgidsfail

Zoals reeds in deel 1 vermeld werd maakten we tijdens deze trip gebruik van de reisgids I never believed in love at first sight until I saw Ibiza . De eerlijkheid gebied ons om te zeggen dat we geen fan waren van dit boekje. Vaak bleek de informatie niet te kloppen, of draaiden zogenaamde “pareltjes” uit op een sisser. Misschien daarom dat we het boekje vergaten in onze huurauto? Verder vroegen we ons af wat de waarde van zulke reisgidsen zijn in tijden van social media. Want zeg nu zelf: wat is er makkelijker dan op Instagram #ibiza te typen en zo 101 leuke adresjes van medereizigers te ontdekken?!

Wat Ibiza zelf betreft: een prachtig eiland vol leuke plekjes en natuur, maar love at first sight is nogal sterk uitgedrukt. Hoe dan ook, op reis gaan met je bff kan niet anders dan één groot feest zijn! Al speelde dat feest zich voor ons af op een rustige berg, ver weg van de broeierige discotheken… 😉

/Amber

Eén reactie op “I took a trip to Ibiza – deel 3”

  1. Dat hele partygebeuren is ook niet zo aan mij besteed, ik geniet er zoveel meer van om lekker uit eten te gaan, drankje te doen, bij te kletsen en gewoon te genieten. Dat laatste is bij jullie iig zeker gelukt haha. Liefs.x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: