Brunch bij Maurice Coffee & Knits

Brunchen, dat maakt het leven draaglijker. Niets zo fijn als van zondagochtend tot zondagmiddag op uw gat zitten, eten en zjatten koffie achterover slaan – een ideale manier om u mentaal en fysiek voor te bereiden op de beruchtste der weekdagen die in ’t verschiet ligt: MAANDAG.

Een tijdje geleden testte Flaubert het ontbijt bij Maurice Coffee & Knits (het Antwerpse brei- en koffiewalhalla van Veronique Leysen) al eens uit. Gezien dat prima in de smaak viel, moest de brunchformule ook spoedig uitgetest worden – en zo geschiedde.

Cactusjasjes

In tegenstelling tot vorige keer waren de tafels bij Maurice dunbevolkt – ik arriveerde om 10 uur (het openingsuur) en was de eerste klant! Net omdat het zo rustig was kon ik wat fotootjes nemen van het schattige, ouderwetse interieur – met toestemming van één van de vriendelijke Mauricettes, uiteraard. Vorige keer was ik al verliefd op alle gekke prulletjes, maar nu had ik nog meer de tijd om alles te bestuderen en het interieur nog meer te appreciëren. Cactusjes en suikerpotjes met een gebreid jasje aan, flesjes en potjes met zo’n oude apotheek-vibe, wilde gedroogde bloemen, een foto van opa Maurice himself… echt schattig.

Vettige vingers en plakkerige menukaarten

Nu ik de tijd kreeg om alles van dichtbij te bekijken, viel het me net zoals vorige keer op dat niet alles even proper was. Na een bekruimeld en bevlekt tafelkleed bij het vorige ontbijt, stootte ik deze keer op vluchtig afgekuiste tafels, plakkerige menukaarten en reserveringsbordjes met restjes hummus en confituur. Uit mijn ooghoeken zag ik ook een paar vliegen vervaarlijk richting brunchbuffet manoeuvreren. Godvermiljaarde.

Wentelteefjes op een strijkplank

De Mauricettes hadden me een tafeltje op het terras toegewezen… of liever een strijkplankje. Jawel, eten op een oude strijkplank, het is perfect mogelijk. Ik bestelde een ijskoffie en marcheerde gauw richting buffet!

Aanschouw de brunchselectie in zijn volle glorie:

Bezorgdheden over hygiëne waren even vergeten toen ik het propere, onaangeroerde (the perks of being the first customer) lekkers uitgestald zag staan. Geen plaats voor saaie dingen op de mooi aangeklede stafel: originele saladecombinaties, vers fruit, hummus en andere dipjes, wentelteefjes met banaan,yoghurt met granola… hoera! Voor wie van klassiekers houdt viel er ook wat te rapen: kaas en vlees, roerei, croissants, broodjes – u kent dat wel.

Mijn levensgezel en ik proefden natuurlijk van àlles een beetje: quinoasalade met radijs en feta, wentelteefjes met banaan, pastasalade, hummus, fruit, eitjes… mijn carnivore mede-bruncher vond de salade met verse vijgen en parmaham ook heerlijk! Zijn huisgemaakte ijsthee was een beetje flauwtjes, maar mijn ijskoffie vond ik heel lekker. De hummus was wat uitgedroogd… fingers crossed dat ie niet al enkele dagen in de koelkast wortel stond te schieten – want zo zag hij er eerlijk gezegd een beetje uit. Vreemd, want alle andere dingen waren lekker en vers.

Kortom: als we een oogje dichtknijpen voor wat oppervlakkige vuiligheid, was dit bezoek aan Maurice een succes. Ook de prijs viel beter mee dan vorige keer: ontbijten à la carte is opmerkelijk duurder dan brunchen. Voor 25 euro per persoon kan u zo lang blijven zitten als u wilt en rustig proeven van al het lekkers. Voor die prijs is er voor iedere bruncher ook één drankje bij – of het nu een doodgewoon tasje thee of een huisgemaakt specialleke is maakt niets uit. Dat Veronique in hoogsteigen persoon (en met een mooie bolle babybuik) aanwezig was, was ook een hele belevenis!

Dus…

Conclusie voor de lezer: allen daarheen!
Conclusie voor Maurice: met een extra schotelvod in de hand zijn jullie 10/10 waard.

Wilt u zelf ook eens de properheid van de tafels gaan inspecteren? Er zijn twee Maurice’kes in Antwerpen:

KBC Boerentoren
Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen

Berchem
Cogels-Osylei 88, 2600 Antwerpen – Berchem
Kent u nog leuke ontbijt- of brunchplekjes? Deel ze hieronder!
/Chiara

Eén reactie op “Brunch bij Maurice Coffee & Knits”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: