I took a trip to Ibiza – deel 2

Zoals jullie al konden lezen in I took a trip to Ibiza – deel 1  trokken Flaubertientje Amber en haar BFF G een aantal weken geleden naar Ibiza. Meer tips & tricks over eten, shoppen en den toerist uithangen ontdek je in deze blogpost!

Ontbijten in The Giri Café

Na een vermoeiende eerste nacht (nee niet van het feesten, wel van het gevecht met het muggennet én de muggen) besloten we om te ontbijten op onzen berg, in het charmante gezelschap van onze gastheer. Van dit ‘basic’ ontbijt (muesli met amandelmelk en een banaan) hadden we meteen spijt wanneer we in het naburige San Joan The Giri Café binnenstapten. Hier ontdekten we een leuke tuin met ligbedden en een zalige menukaart, perfect om een eventuele kater te verwerken. Tijdens ons eerste bezoek aan dit café beperkten we ons tot een frisse frappuccino, later zouden we nog tweemaal terugkeren voor een heerlijk ontbijt.

IMG_6777
De organische tuin van The Giri Café.
IMG_6754
Frappuccino op een ligbed, meer moet dat niet zijn.
Schermafbeelding 2016-08-25 om 10.56.23
Ook Flaubert’s lievelingstoast stond op de menukaart!

Shoppen in Santa Gertrudis

Na onze koffiestop trokken we naar Santa Gertrudis, een leuk stadje met een gezellig plein én leuke winkeltjes. Nergens anders op het eiland vonden we zo’n leuke hippiewinkeltjes. Denk lange jurken, kleurrijke handtassen, maar ook antiek en boetieks met collecties die très boho-chique waren. Toegegeven, onze enige aankoop was een gouden plaktattoo – iets minder boho-chique, iets meer student-on-a-budget. FML!

Na al dat ge(window)shop genoten we van een lekkere lunch (pan con tomate en een club sandwich, mét extra avocado – deuh -) in één van de typisch Spaanse cafeetjes: Bar UlivansHet terras van dit plekje bleek ook nog eens de perfecte uitvalsbasis om stiekem mensen te spotten; eén van onze favoriete hobbies. ;- )

Schermafbeelding 2016-08-25 om 11.15.49
Pan con tomate ftw!

Toeristen troef in Santa Eulalia en San Antoni

Verder rijdend ontdekte we een aantal minder pittoreske steden, zoals Santa Eulalia – zowat het Oostende van Ibiza. Een stad zoals we er al vele gezien hadden in het zuiden! Wel de moeite waard: de mooie boulevard langs het water en cocktails sippen tijdens de immer durende happy hours!

San Antoni staat, net zoals Santa Eulalia, bekend voor zijn toerisme – bijna Blankenberge-achtig. Hier waren het vooral Britse jongeren die de straten van de stad vulden. De sfeer die er heerste was dan ook samen te vatten als totally Geordie Shore! Denk vettige Engelse accenten, liters plat bier en crappy food. We waren onder de indruk van de flashy neonreclame en all-day happy hours – stiekem waren we blij dat we deze marginaliteit eens met eigen ogen mochten aanschouwen! Na veel opdringerige serveersters ontwijkt te hebben (“Girls what are you up to this evening? Come have some cocktails at my bar!”) belandden we in een rustig straatje met enkele terrasjes waar de locals leken te vertoeven. Perfecte plaats voor een maaltijd dus! Wij kozen voor Es Clot, waar we ons met veel plezier vol met nacho’s, tortilla, patatas con aioli en croquetas de setas (ofte kroketten met champignons) propten.

Fancy dineren in La Paloma

Vòòr ons vertrek hadden we de Ibiziaanse levensstijl al Instagrammend onderzocht. Wat ons opviel was dat ie-de-reen ging eten in La Paloma – bij het zien van al die foto’s begonnen we spontaan te kwijlen. Daar moesten we gewoon naartoe! Omdat het om een nogal sjiek spel ging trokken we onze beste outfit aan en schreden we met elegante passen naar La Paloma in San Llorenc. Omdat we geen reservatie hadden probeerden we rond openingstijd te arriveren. Spijtig genoeg waren we niet de enigen met dat idee en zat alles al tsjokvol! Terwijl we beraadslaagden om alvast voor de volgende avond te reserveren, bleek het geluk aan onze zijde te staan. Iemand had z’n reservatie geannuleerd, waardoor wij meteen onze pootjes onder tafel konden schuiven! #chansards

Hoewel dit etablissement ruim boven ons luizige studentenbudget steeg en we duidelijk minder duur gekleed gingen dan de andere gasten, werden we zeer vriendelijk onthaald. Wisten jullie trouwens dat het restaurant een deel van de opbrengst aan een goed doel schenkt? Lief!

We kozen een plekje in de wondermooie tuin van het restaurant. Ik ging voor de gevulde aubergine met tahini, tomaat, yoghurt, Libanese kaas en huisgemaakt pitabrood; G ging voor courgetterolletjes met ricotta. Gelukkig was er na het hoofdgerecht nog een plekje vrij voor een lekker dessert: Panacotta en meringue, mmmh!

Oh ja, La Paloma heeft ook een heel leuk winkeltje waar je na het eten nog even rond kan snuisteren!

IMG_6825
De gevulde aubergine @ La Paloma!

Zin om zelf te gaan boefen in Ibiza? Hier is een adressenlijst!

The Giri Café
Plaza España 5
07810 San Juan

Bar Ulivans
Plaza de Santa Gertrudis, S/N
07814 Santa Gertrudis de Fruitera

La Paloma
Carrer Can Pou 4,
07812 San Lorenzo
(P.S.: Vergeet niet te reserveren!)

Cafetaria Es Clot
Carrer Ample, 15
07820 Sant Antoni de Portmany

Stay tuned voor meer Ibizatips in… I took a trip to Ibiza deel 3.

/Amber

 

4 Reacties op “I took a trip to Ibiza – deel 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: