I took a trip to Ibiza – deel 1

Onlangs trok ik met BFF G naar Ibiza. Niet om zwoele nachten door te brengen in discotheken of bier te heffen met Engelse toeristen, maar om de natuur en hippiecultuur te ontdekken. Bij de naam Ibiza denken veel mensen nog steeds vooral aan feesten, zuipen, feesten en euhm… feesten. En zuipen.G en ik hadden echter al vele artikels gelezen over de andere aspecten van het eiland, werden overspoeld door mooie Instagramfoto’s en besloten er zodoende zelf naartoe te trekken – en daar dus te hippiën, te culturen en stiekem ook om een beetje te instagrammen. Al snel ontdekten we dat het uitgaansleven in Ibiza zich vooral manifesteert in het zuiden van het eiland, rond de hoofdstad Eivissa (Catalaans voor Ibiza) en San Antoni, waar de gehele Britse jeugd zich lijkt op te houden (denk: Geordie Shore). Het noorden, oosten en westen staan vooral in het teken van  de natuur en hippievolk.

Toen we op het vliegtuig stapten in Zaventem (we vlogen met Ryanair, niet vanwege de uitstekende service *kuch* maar omdat onze studentenportemonnee het niet mocht begeven) waren we heel verbaasd: van partygrage jongeren was er bijna geen sprake, onze medereizigers bleken voornamelijk te bestaan uit gezinnen met (kleine) kinderen en ouderen.

Verblijf en vervoer – met onze Fiat 500 de hippieberg op

Wij kozen voor een verblijf in het noorden van het eiland, ver weg van het feestgedruis, en trokken ons terug op een berg in San Joan, waar Salva en Aiwu, echte hippies, ons verwelkomden.  Voor ons vertrek bleek dat het openbaar vervoer in Ibiza zich beperkt tot bussen, waardoor het huren van een auto of scooter een must is. Dat ons huisje op een berg lag die alleen langs smalle, bochterige wegen bereikbaar was, zorgde ervoor dat we al snel in de wondere internetwereld der scooterrental terecht kwamen. G en ik waren van plan om één (of twee) scooter(s) te huren: leuk om mee te rijden én gemakkelijk om parkeerplaats te vinden – ja hoor, zelfs op een eiland in de Middellandse zee is parking schaars. Toch huurden we uiteindelijk een auto, een goede keuze zo bleek later. Niet alleen was een auto de enige manier om al onze bagage naar onze AirBnB-kamer te krijgen, ook was het ideaal om nadien nog veel brol mee te sleuren, zoals onze opblaasbare flamingo genaamd Pedro. We kozen voor een witte Fiat 500 en doopten haar Esperanza (al was het maar omdat we bij thuiskomst steeds hoopten dat ze de berg zou opgeraken).

Na aankomst op het eiland waren we spoedig in het bezit van onze auto en begonnen we onze weg naar het noorden. De Ibiziaanse wegen waren verbazend goed en duidelijk recent aangelegd. Enkel de snelheidslimiet was even wennen: 80 km/u op de autostrade, 40 op kleinere banen. Al snel bleek echter dat de lokale bevolking niet veel rekening hield met deze snelheidsbeperkingen – wij besloten dan maar in te blenden onder de locals, ahja. Al snel werd de weg smal en bochterig… ineens begrepen we het 40-bord. Oeps!

I never believed in love at first sight until I saw Ibiza

Als reisgids gebruikten we het boekje I never believed in love at first sight until I saw Ibiza, en waren benieuwd of ook wij smoor zouden worden op dit eiland!

Tipi’s, cactussen en caravans

Toen we aan de voet van onzen berg stonden bleek dat de weg naar boven niet gemakkelijk was. De baan was niet geplaveid, de stenen lagen los, er waren putten in de weg en de bochten waren steil en scherp. Toch geraakten we zonder veel problemen boven – en dààr werden we beloond voor de bumpy ride. Wat een uitzicht! Later die week zouden we met open mond zitten kijken naar de ondergaande zon in de zee, prachtig! Onze gastheer stond ons op te wachten en ontving ons met open armen. Hij leidde ons rond op zijn prachtig domein, waar hij zelf in een tipi sliep. Een derde bewoonster, Zara, sliep in een caravan. Echte hippies dus!

IMG_6770
Kaktussen troef op onze berg

Omdat we zin hadden om te zwemmen trokken we onmiddellijk naar een lokaal strand, S’illot des Rencli, waar we van het water en de zon genoten en nadien ook bleven eten in het gelijknamige restaurant. We kozen voor tapas (deuh) en bestelden tortilla, calamares en meloen met ham. Zelf alleen voor al dat lekkers zouden we elk jaar terugkeren!

IMG_6739
We love ourselves some tapas!

Dit was deel 1 van het reisverslag… zin in meer Ibiza? Er bestaat ook een I took a trip to Ibiza deel 2!

/Amber

2 Reacties op “I took a trip to Ibiza – deel 1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: