Koffiescrub met kardemom en kaneel

Koffie, het goudbruine brouwsel dat menig werkmensch iedere ochtend van total zombified catastrophy naar somewhat acceptable helpt te evolueren. Sommigen nemen genoegen met aangelengde kantinekoffie, voor anderen moet het dan weer een met de hand opgeschuimde latte macchiatocappuccinoespresso zijn, liefst geserveerd in een met bladgoud bezette mok. Of je nu Senseo-aficionado of Nespressoconoisseur bent, één ding hebben alle koffiedrinkers gemeen: ze gooien elke dag zomaar koffiegruis in de vuilnisbak. Jammer, want koffiegruis is erg nuttig! Je kan het gruis in je planten strooien of er leidingen mee ontstoppen. Of je kan een potje gruis in de koelkast zetten zodat je er niet bij elke frigo-opening aan herinnerd moet worden dat je nog een stuk schimmelkaas en een pot vissla in de koelkast hebt staan. Ieuw.

Wie niet zo in contact staat met z’n inner kuisvrouw, vindt volgende optie vast leuker: met koffiegruis kan je een zeer effectieve en eco-friendly lichaamsscrub maken! Zelf vind ik de koffiescrub met kardemom en kaneel heel goed qua consistentie: nét scrubby genoeg, niet te ruw en niet te flauw. En hij ruikt ook nog eens heel lekker!

DSC_0442

Nodig voor één scrubbeurt

 • 4 eetlepels koffiegruis
 • 1 eetlepel ruwe suiker
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  (andere plantaardige olie lukt ook prima)
 • 1 koffielepel kardemom
 • 1 koffielepel kaneel

Hoe?

 • Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng alles door elkaar.
 • Gebruik de scrub met een droog washandje (of gewoon met je handen) op een droge huid. Dit doe je best al staand in de douche, vòòr je begint te douchen. Als je echter iemand bent die er graag een gigantische smeerboel van maakt, kan je het ook buiten de douche proberen. Haal uw dweil maar al boven.
 • Spoel alles af en wees fier op je pasgescrubdheid!
 • Door de kokosolie in de scrub hoef je je huid in principe niet meer in te smeren. Uitzondering: zonnecrème als je je huid gaat blootstellen aan UV-licht!

Scrubtips

 • Gebruik deze scrub niet op je gezicht, daar is hij iets te ruw voor.
 • Scrub maximaal 1 à 2 keer per week.
 • Scrub altijd zachtjes en in cirkelvormige bewegingen.
 • Scrub in de zomer bij voorkeur één dag voordat je in de zon wil gaan zitten. Zo scrub je de oude, dode huidcellen voorzichtig weg en krijgen de nieuwe huidcellen een kleurtje nadat je in de zon geweest bent. Door op voorhand te scrubben, blijf je dus iets langer bruin. Dat je wel flink zonnecrème moet smeren, spreekt voor zich!
 • Scrub voordat je gaat scheren, en zeker nìet vlak erna. Auw.
 • Besef dat scrub eigenlijk een vreemd woord is, nu je het zo vaak na mekaar leest. Toch?! Scrubscrubscrub. Scruuub.

DSC_0422

Proficiat alvast, met uw babyvelleke!

/Chiara

Advertenties

One Reply to “Koffiescrub met kardemom en kaneel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s