Snickers granola bites

Toen ik nog jong en onwetend was, waren Smurfen- en Dinokoeken een constante in mijn leven. Toen ik me zorgen begon te maken over buikvet en dental health, bedacht ik dat het geen slecht idee zou zijn om over te schakelen op een ‘gezondere’ koekvariant: de mueslireep. Bovendien had men aan het receptuur van Smurfen- en Dinotussendoortjes inmiddels zo veel veranderd, dat de koekexperience gewoon niet meer hetzelfde was! Bijna even dramatisch als toen Danny Verbiest aankondigde dat hij zijn carrière als Samson ging stopzetten… Een zwarte dag in de geschiedenis.

Noodgedwongen wijdde ik mijn leven dus aan de mueslireep – en ook aan het proeven van zoveel mogelijk verschillende mueslirepen. Al snel had ik zowat elke variant al geproefd en ontdekte ik dat zo’n repen stiekem vol brol zitten. Vet, suiker, bewaarmiddelen, u kent het wel. Hoewel ik een goede brolmaaltijd op tijd en stond weet te appreciëren (FRIETEN, TAART, CHIPS), leek het me een goed idee om wat alternatieven voor de mueslireep achter de hand te hebben.

En zo begon de rusteloze internetzoektocht, op zoek naar recepten om gezonde tussendoortjes te maken. Ik vond er honderd, nee, duizend. Sommigen duurden nogal lang om te maken. Anderen zaten vol ingrediënten waarvan ik geen zin had om uit te pluizen waar ik ze in godsnaam kon kopen. Na veel rondgeklik op Pinterest en Instagram leerde ik wel dat dadels, havermout en notenpasta populaire basisingrediënten voor gezonde tussendoortjes waren. Met die gedachte in het achterhoofd creëerde ik op een dag per ongeluk Snickers granola bites – formerly known onder de minder sexy naam: pindakaasballekes mè chocolat. 

Mijn wederhelft, die meestal niet staat te springen om het resultaat van geitenwollensokkenrecepten te proeven, stak angstig een pindakaasballeke in zijn mond. “Oh my God. Da smaakt naar Snickers. Ik zweer het, da smaakt gewoon naar Snickers.” Toen wist ik het: dit recept moet met de mensheid gedeeld worden! Deze granola bites zijn schandalig gemakkelijk om te maken, vrij van brol, en… ik zweer het, ze smaken gewoon écht naar Snickers.

Snickers_Granola_Bites_closeup

Snickers granola bites

Ingrediënten voor ongeveer 15 ballekes

 • 30 Deglet Nour dadels of andere zachte dadels (als je geen zachte dadels vindt, kan je eender welke soort een kwartiertje weken in warm water)
 • 1/4 kopje havermout
 • 1/4 kopje pindakaas (zo puur mogelijk)
 • 1 snuif kaneel
 • 1 snuif zout
 • 100 gram pure chocolade

Hoe?

 • Doe de dadels in een blender. En mix! Het is niet erg als je eindigt met een grote plakkerige dadelbal. Dat is zelfs de bedoeling.
 • Voeg de havermout, pindakaas, kaneel en het zout toe. Gij zult blenden totdat alles tot prut verworden is!
 • Rol balletjes van het mengsel. Niet te groot, niet te klein. You’re the boss of your ballekes.
 • Bekleed een groot bord / platte schaal met bakpapier. Leg de balletjes erop.
 • Zet de schaal met balletjes minstens een halfuurtje in de koelkast.
 • Smelt de chocolade. Dit kan gerust in de microgolf, maar als je fancy wil doen en nodeloos afwas wilt creëren, mag het ook au bain marie. Als je de chocolade wilt smelten in de microgolf, doe je dat best door de chocolade meerdere keren héél kort op te warmen en tussendoor te roeren. Liever 10 keer 20 seconden dan 2 minuten in één keer.
 • Dop de koele balletjes voor de helft in de chocolade (of dop ze er volledig in…YOLO). Leg ze terug op het bakpapier en laat nog een halfuurtje opstijven in de koelkast.

Je kan deze balletjes koud of eventueel op kamertemperatuur eten. Als ze te warm worden, beginnen ze wat te smelten.

Deze Snickers granola bites zijn zeker een week houdbaar in de koelkast.

Snickers_Granola_Bites_done1

Smakelijk!

/Chiara

7 Reacties op “Snickers granola bites”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: