Over Flaubert’s Carrot

Hej!

AmberenChiara

Amber Verhasselt en Chiara Coen zijn de wellicht niet zo meesterlijke breinen achter Flaubert’s Carrot. Op een willekeurige dag in 2016 viel er hen een briljant idee te binnen: misschien moesten ze eens een blog beginnen. Net zoals 64 908 andere mensen op deze planeet. Strak plan! Waar gingen ze dan over schrijven? Over lifestyle natuurlijk. Zoals 12 564 anderen. Wederom, topidee.

Wat is dat dan, lifestyle? Gewoon, alle dingen die we graag doen. Boefen, onze nagels lakken, in onze pyjama naar Netflix kijken? Exact.

Flaubert’s Carrot is een blog voor de normale mensen dezer wereld. Voor mensen die graag koken, maar stiekem geregeld een Dr. Oetkertje in de oven schuiven. Voor zij die willen leren hoe je filmsterkrullen in je lokken draait, maar ook soms met een halfoverslapen kop op het werk toestuiken. Voor zij die zelf scrubjes en gezichtsmaskertjes willen brouwen, terwijl ze met 9 mm wintervacht op de benen lopen. Flaubert’s Carrot bundelt leuke zelfmaakideeën, veggie en vegan recepten, reistips, eetsuggesties, boekaanraders, muziekontdekkingen, bjoetie-advies en een heleboel andere dingen waar een doorsnee mens gelukkig van kan worden. Allemaal zelf bedacht, zelf ontdekt, zelf beleefd of zelf gemaakt.

De wortel van Flaubert

Waarom heet deze blog Flaubert’s Carrot?

Amber en Chiara studeerden in een nog-niet-zo-ver verleden samen Engels en Zweeds in Gent. Naast hun liefde voor taart, katten, thee en verkleedfeestjes en een obsessie met andermans’ wenkbrauwen hadden ze nog iets gemeenschappelijk: een afkeer voor nutteloze leesopdrachten – ondanks hun liefde voor literatuur. Julian Barnes’ Flaubert’s Parrot was één van zo’n verplichte loze leesondernemingen. Veel geblader, gezucht en klassikaal gediscussieer later moesten ze besluiten dat ze nog steeds niet wisten waar het over ging. Alvast niet over de papegaai van Flaubert, zo bleek…

Gustave Flaubert liet zich inspireren door een stoffige opgezette papegaai en belandde in het rijtje van canonieke auteurs. Wij laten ons inspireren door alle mooie en leuke dingen in het dagelijkse leven en weten nog niet goed waar we zullen belanden… Bestaat er een lijstje van canonieke bloggers, of zo?

/Amber & Chiara

AmberenChiarabrownie

Eén reactie op “Over Flaubert’s Carrot”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: